De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Carte returnată la bibliotecă după 54 de ani. Cititorul a scăpat de amendă
Biblioteca Publică din Sewickley, Pennsylvania, a declarat într-o postare pe Instagram că "Beowulf", o traducere de Chauncey Brewster Tinker a unui poem, a fost verificată ultima dată în ianuarie 1969.
După ce au trecut aproximativ 20.000 de zile din ianuarie 1969, cartea restantă ar fi acumulat o amendă de aproximativ 1.000 de dolari, neajustată pentru inflație.
Citește mai mult despre cartea returnată la bibliotecă după 54 de ani.
GALERIE FOTO. Anul 2023 în zece fotografii
- Anul 2023 a fost plin de evenimente, unele mai așteptate, altele mai puțin așteptate. Fotojurnaliștii de la Associated Press au surprins cele mai importante evenimente ale anului într-o serie excepțională de imagini.
- 6 februarie 2023. O femeie se află printre dărâmături de la clădirile prăbușite, în Hatay, în sudul Turciei, după ce un cutremur major a lovit o regiune întinsă de la granița dintre Turcia și Siria.
- 7 februarie 2023. LeBron James se adresează mulțimii după ce a marcat și l-a depășit pe Kareem Abdul-Jabbar, devenind astfel cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA.
Vezi aici restul fotografiilor care au marcat anul 2023.
România, pe harta europeană a naționalismului. Liderul AUR este tot mai prezent la evenimentele externe
- George Simion, liderul AUR, susține că a discutat cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, despre unificarea extremei-drepte din Europa.
- El a fost prezent la un festival organizat de partidul Frații Italiei, condus de Meloni.
- Liderul AUR este tot mai prezent la evenimente externe în încercarea de a obține vizibilitate și pe plan european.
Citește mai multe despre vizita lui George Simion în Italia.
Făina de insecte, interzisă în produsele tradiționale românești
- Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează folosirea alimentelor ce conțin greieri, larve de gândaci sau viermi.
- Făina de insecte va putea fi vândută la raft doar cu o etichetă specială și nu va putea fi folosită în produsele alimentare prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.
- În Italia este interzisă folosirea făinii de insecte pentru prepararea pastelor și blatului de pizza.
Citește mai multe despre noile reguli privind făina de insecte.
Luminițele de Crăciun ne pot face mai fericiți
- Atârnatul instalațiilor colorate este una dintre plăcerile nevinovate ale acestei perioade, dar și un obicei care ne poate face mai fericiți.
- Luna decembrie este cea mai luminată din an. Oamenii abia așteaptă perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a vedea instalațiile și decorațiunile care mai scot orașele din monotonia nuanțelor de gri.
- Plasa de beculețe care îmbracă pasarela de sticlă, bradul luminat, ornamentele colorate de la fiecare căsuță, dar și restul decorațiunilor din parcul Drumul Taberei ne introduc într-o lume de poveste.
Citește mai multe despre de ce luminițele de iarnă ne fac mai fericiți.