Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Celine Dion, primul interviu după ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide: Am avut coaste rupte la un moment dat

Cântăreața Celine Dion a dat primul interviu televizat după ce a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară, în urmă cu doi ani. Este vorba despre sindromul persoanei rigide care îi afectează capacitatea de a merge și de a cânta.

 Artista, în vârstă de 56 de ani, a povestit pentru postul de televiziune american NBC News despre cum i s-a schimbat viața după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide, o boală rară și incurabilă. Medicii nu cunosc exact cauza bolii de care suferă Celine Dion. Este o afecțiune autoimună caracterizată prin spasme musculare și dureri.  În faza avansată a bolii apar deformări ale articulațiilor și chiar rupturi ale mușchilor sau fracturi osoase. 

Celine Dion, artistă: ”E ca și cum cineva încearcă să te sugrume. Este ca și cum cineva îți împinge laringele în direcția asta. E ca și cum ai vorbi așa și nu poți urca sau coborî vocea. Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că, uneori, când spasmele sunt foarte puternice, se pot rupe unele oase. (Reporter: Un spasm poate fi atât de puternic încât să rupă o coastă?) Da.” 

Anul trecut, cântăreața a fost nevoită să-și anuleze toate concertele programate, inclusiv pe cele din București. Dion a declarat că îi este dor de public și a promis să se întoarcă pe scenă. 

Celine Dion, artistă: ”Mă voi întoarce pe scenă chiar dacă va trebui să mă târăsc, chiar dacă va trebui să vorbesc cu mâinile. Mă voi întoarce.” 

Celine Dion are cinci premii Grammy și două premii Oscar. Ea este una dintre cele mai bine vândute artiste, cu hituri precum „I'm Alive” și „My Heart Will Go On”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE