Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai bune lucruri de făcut, de vizitat și de privit în Europa în această săptămână

De la bule mari în Veneția la un leac oribil pentru depresia secolului al XVIII-lea în "Baia Diavolului" - există o mulțime de lucruri bune în care să te scufunzi săptămâna aceasta.

Într-adevăr, pe măsură ce valurile de căldură încep să cuprindă Europa, vă recomandăm să vă răcoriți vizitând expoziții și cinematografe cu aer condiționat (de la Kinds of Kindness al lui Yorgos Lanthimos la A Quiet Place: Day One până la Horizon al lui Kevin Costner: An American Saga - sezonul blockbusterelor este în plină expansiune).

Dacă preferați să fiți afară, sâmbătă (29 iunie) are loc o paradă Pride în Londra, în timp ce continuă faza grupelor UEFA Euros (întotdeauna o scuză bună pentru a bea ceva cu prietenii și a spune lucruri de genul "ați văzut spectacolul acela ridicol de aseară?")

Oricare ar fi decizia dumneavoastră, nu uitați să verificați următoarele:

Expoziții

"Bule venețiene" de Jiří Georg Dokoupil la Biblioteca Nazionale Marciana (Veneția, Italia). La această expoziție magică "Venetian Bubbles" a artistului ceho-german Jiří Georg Dokoupil nu se vor sparge bulele.

O expoziție hipnotizantă de picturi 3D cu bule de săpun se află în centrul scenei, alături de opt dintre primele lucrări sculpturale de mari dimensiuni realizate vreodată de Dokoupil în sticlă, șapte picturi de mari dimensiuni și o serie de lucrări create pe hârtie. Inovatoare și jucăușe, acestea dezvăluie plăcerea de a depăși limitele, în special în ceea ce privește fabricarea sticlei, comentând în același timp tranzitivitatea alunecoasă a existenței. Imersați-vă în magia sculpturală cu săpun până la 18 august 2024.

Festivaluri și evenimente

Festivalul Glastonbury (Somerset, Regatul Unit)

Posibil cel mai mare festival din Marea Britanie, Glastonbury este în plină desfășurare - și, din fericire, mai puțin fierbinte, odată cu răcirea temperaturilor.

Soare la un festival de muzică din Marea Britanie? Nemaiauzit! Coldplay, Cyndi Lauper, Little Simz, The Streets, Bloc Party, Jessie Ware, Gossip, The National, Avril Lavigne și mulți, mulți, mulți alți artiști interesanți concertează în acest weekend. Chiar și celebrul artist conceptual sârb Marina Abramović, care cere mulțimii să tacă timp de șapte minute. Faceți clic aici pentru a afla de ce.

Chiar dacă nu aveți bilete, cei care locuiesc în Marea Britanie pot urmări gratuit spectacolele prin live streaming pe iPlayer de la BBC. Alternativ/addițional, urmăriți actualizările Euronews Culture de la scriitorul Jonny Walfisz, care se află pe teren și poartă un poncho grozav.

Filme

Acum difuzat pe Shudder și regizat de duo-ul austriac Veronica Franz și Severin Fiala (Goodnight Mommy, The Lodge), The Devil's Bath se bazează pe înregistrări judiciare istorice și aruncă lumină asupra unui capitol neexplorat până acum al istoriei europene, în care sute de oameni - majoritatea femei - s-au "vindecat" de depresie conducând până la crimă.

Seriale TV

'The Beer sezonul 3' (Disney+)

Sunteți gata pentru mai multe tensiuni relaționale în fierbere și vise arse de familie și traume fine dining?

"Da, chef!"

Bine, pentru că 'The Bear' s-a întors. Cu Jeremy Allen White în rolul lui Carmen "Carmy" Berzatto, un bucătar-șef talentat, dar chinuit, care preia conducerea restaurantului din Chicago al fratelui său decedat, acest al treilea sezon de servire este o afacere ca de obicei, cu Ayo Edebiri (Bottoms), Ebon Moss-Bachrach (Girls) și restul distribuției de ansamblu care se întorc în timp ce abordează încercările și tribulațiile de a obține un restaurant de stele Michelin și de funcționare în timp ce, de asemenea, încearcă să păstreze viețile lor personale din fierbere peste.

Muzică

Megan Thee Stallion: "Megan

S-ar putea să fie o vară de fetiță brat, dar Megan Thee Stallion încă aduce căldura cu al treilea album de studio, 'Megan'. Rapperița americană, în vârstă de 29 de ani, îl tachinează de ceva vreme, lansând primul single "Cobra" în noiembrie 2023, apoi "Hiss" în ianuarie și, cel mai recent, "Boa", o piesă puternic infuzată de cultura pop, care samplează "What You Waiting For?" a lui Gwen Stefani și se inspiră din Scott Pilgrim vs. the World al lui Edgar Wright pentru videoclip.

Vorbind pentru L'Officiel, Megan a numit acest album o "renaștere", cu experimentarea de sunete diferite și o explorare a fiecărei emoții. Pregătiți-vă să ascultați "womp, womp, womp, womp, womp, womp, womp, womp" pe tot parcursul weekendului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE