Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce propuneri are PSD pentru listele de la alegerile parlamentare. Negocieri cu Ponta și Piedone

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu liderii filialelor pentru a discuta despre listele pentru alegerile parlamentare. Șeful PSD le-ar fi transmis liderilor PSD că sunt duse negocieri cu Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone, însă nimic nu este bătut în cuie.

PSD, discuții despre listele pentru parlamentare. Ciolacu s-a întâlnit cu liderii de filiale pentru a stabili candidații

Partidele mai au două săptămâni la dispoziție pentru definitivarea listelor. Pe 17 octombrie este termenul limită pentru depunerea la Biroul Electoral Central.

Astfel, pe listele PSD pentru alegerile parlamentare - care ar putea fi definitivate duminică - s-ar putea afla Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone. De asemenea, sunt luați în calcul și Elisabeta Lipă, președinta Autorității Naționale pentru Sport, dar și consiliera premierului Ciolacu, Victoria Stoiciu, și Florin Jianu, fost ministru. Nume din actualul Guvern - Sorin Grindeanu, la Timiș, și Simona Bucura-Oprescu, la Argeș.

Gabriela Firea: Nu am nimic împotrivă să revină Ponta în partid

Despre Victor Ponta, Gabriela Firea a spus că nu și-a anunțat intenția de a candida pentru București la aceste alegeri, iar despre Piedone, a dat de înțeles că nu și-ar dori să candideze la București. Piedone s-ar putea afla pe liste, însă, la Giurgiu.

Reporter: Se vede o revenire a lui Victor Ponta in partid?

Gabriela Firea, președinta PSD București: „Din punctul meu de vedere, nu am absolut nimic împotrivă. Erau anumite voci (n.r. împotrivă), dar cred că trebuie să privim spre viitor și nu spre trecut și fiecare coleg actual sau fost, care este util în această campanie electorală și aduce plus valoare, de ce nu?”

Reporter: Este posibil să candideze și ca independent pe liste?

Gabriela Firea, președinte PSD București: „N-am auzit această discuție. (Piedone n.r.) nu a fost propus de nicio organizație de sector și nici de președintele PSD al Municipiului București. Și domnul Piedone, și candidatul PNL m-au atacat cu minciuni în campania electorală, spunând lucruri despre mine care nu erau adevărate, dar nu a mai contat atunci, în vâltoarea campaniei, și bineînțeles că rana este încă deschisă, dar în politică nu se iau decizii după rănile unor colegi. E adevărat că trebuie să învățăm cu toții din greșeli, că ceea ce i se întâmplă acum unui coleg e posibil să i se întâmple și altui coleg, și altor colegi. Și, atunci, mesajul pe care îl transmitem noi către alegătorii noștri, simpatizanții noștri, susținătorii noștri, este unul confuz, pentru că atunci când faci o nedreptate unui coleg, de fapt aduci atingere și sentimentelor cetățenilor care au votat totuși acel coleg și aceste costuri sunt trecătoare, asta trebuie să ținem cont”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE