Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bitcoin și alte criptomonede se prăbușesc după criza de pe piețele bursiere

Prețurile Bitcoin și ale altor criptomonede s-au prăbușit în ultimele două zile, ca urmare a volatilității piețelor bursiere globale. Devalorizarea Bitcoin pune astfel capăt unei perioade de creștere constantă a criptomonedei.

Prețul Bitcoin a scăzut cu aproximativ 12% de duminică, ajungând la aproximativ 53.000 de dolari. Prețul Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a scăzut cu aproape 20% în aceeași perioadă, notează The New York Times.

Scăderile abrupte arată că monedele digitale rămân vulnerabile la aceleași forțe economice care afectează piața bursieră. Recentele fluctuații arată că Bitcoin și alte criptomonede sunt extrem de volatile, predispuse la creșteri și scăderi dramatice ale valorii.

Cu doar câteva zile în urmă, industria criptomonedelor era pe val. În 2024 Bitcoin a ajuns la cel mai ridicat preț din istorie. Acest entuziasm a luat sfârșit duminică, când piețele mondiale s-au prăbușit. La mijloc a fost vorba de mai mulți factori, inclusiv de o încetinire în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă în SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE