Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benjamin Netanyahu: Acordul privind ostaticii din Gaza ar putea fi din ce în ce mai aproape

Benjamin Netanyahu le-a spus familiilor ostaticilor din Gaza că un acord care ar asigura eliberarea lor ar putea fi aproape, potrivit Reuters.

Forțele israeliene au continuat raidul în zona Khan Younis din sudul Gaza, după ce au ordonat civililor să evacueze unele districte despre care au spus că au fost folosite pentru noi atacuri ale militanților palestinieni.

Mii de oameni au fugit spre zone mai sigure pe măsură ce raidurile aeriene israeliene loveau, au declarat oficialii ONU.

Netanyahu se află în prezent la Washington și este de așteptat să se întâlnească cu președintele american Joe Biden la sfârșitul acestei săptămâni, după ce se va adresa Congresului.

Vorbind luni în capitala SUA în fața familiilor ostaticilor, el a declarat: „Condițiile (pentru un acord) sunt fără îndoială în curs de maturizare. Acesta este un semn bun”.

Lunile de eforturi mediate de Egipt și Qatar pentru a ajunge la o încetare a focului în războiul dintre Israel și Hamas au luat avânt în ultimele săptămâni în cadrul unei propuneri prezentate de Biden în mai.

O echipă de negociere israeliană trebuia să reia joi discuțiile care ar include eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni deținuți în închisorile israeliene. În cadrul unui armistițiu de o săptămână în noiembrie, 105 ostatici au fost eliberați în schimbul a 240 de prizonieri palestinieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE