Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Banca Revolut primește licență pentru a opera ca bancă în Marea Britanie

Revolut, cea mai valoroasă companie fintech din Marea Britanie, a primit în sfârșit o licență pentru a opera ca bancă în Regatul Unit.

Aceasta va permite celei mai valoroase companii fintech din Marea Britanie, care operează la nivel mondial și are peste nouă milioane de clienți în Regatul Unit, să concureze mai direct cu alți giganți bancari globali.

Autorizația de licență a Autorității de conduită financiară (FCA) permite băncilor nou înființate să recruteze angajați și să își fortifice sistemele informatice, împreună cu asigurarea investițiilor.

Acreditarea limitează, de asemenea, valoarea totală a depozitelor pe care o bancă le poate accepta.

Într-o declarație, firma a afirmat că a intrat în etapa de „mobilizare” a eforturilor sale din Regatul Unit, ceea ce înseamnă că va putea să își dezvolte operațiunile bancare din Regatul Unit înainte de a deveni o bancă operațională cu drepturi depline.

În timpul etapei de mobilizare, care durează un an, autoritatea de reglementare trebuie să evalueze și să aprobe capacitatea băncii de a fi pe deplin operațională și, de asemenea, să se asigure că aceasta a abordat orice probleme și cerințe suplimentare și necesare.

În cele din urmă, noua autorizație ar putea însemna că Revolut este capabilă să se listeze pe piața bursieră - un obiectiv pe care directorii Revolut au declarat că doresc să îl urmărească.

Francesca Carlesi, CEO al Revolut în Regatul Unit, a declarat: „Aceasta este următoarea etapă în călătoria Revolut în Marea Britanie - abia așteptăm să pornim”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE