Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avion prăbușit în Brazilia. Mulți dintre pasageri erau medici: "Erau oameni obișnuiți să salveze vieți, iar acum le-au pierdut pe ale lor"

Un avion cu 61 de pasageri la bord s-a prăbușit vineri în Brazilia, într-o zonă rezidențială închisă din Sao Paulo. Compania aeriană și oficialii au confirmat că toate persoanele aflate la bord au decedat.
Inițial, autoritățile au anunțat că 62 de oameni au murit. Ulterior, bilanțul a fost modificat. S-a stabilit că, din motive nedezvăluite, unul dintre pasageri nu a fost lăsat să urce în avion.

Pompierii, poliția militară și autoritatea de protecție civilă a statului au trimis echipe la fața locului. Secretarul pentru securitate publică din Sao Paulo, Guilherme Derrite, a vorbit cu reporterii și a confirmat că nu au fost găsiți supraviețuitori. El a mai spus că cutia neagră a avionului a fost recuperată, potrivit AP.

"Am crezut că va cădea în curtea noastră. A fost înfricoșător, dar slavă Domnului că nu au existat victime printre localnici. Totuși, se pare că cele 61 de persoane din avion au fost adevăratele victime.", a declarat o martoră reporterilor aflați în apropierea locului accidentului.

Mulți dintre pasageri erau medici

Guvernatorul statului Parana, Ratinho Júnior, a declarat jurnaliștilor din Vinhedo că mulți dintre pasageri erau medici din statul său care participau la un seminar.

"Erau oameni obișnuiți să salveze vieți, iar acum le-au pierdut pe ale lor în circumstanțe atât de tragice", a declarat Júnior, adăugând că avea prieteni la bord. "Este o zi tristă".

Rețeaua de televiziune braziliană GloboNews a prezentat imagini aeriene dintr-o zonă din care ieșea fum din fuselajul unui avion distrus.

Ce ar fi putut cauza prăbușirea

Un raport al centrului meteorologic al rețelei de televiziune Globo a "confirmat posibilitatea formării de gheață în regiunea Vinhedo", iar presa locală a citat analiști care au indicat gheața ca posibilă cauză a prăbușirii.

Dar expertul în aviație Lito Sousa a avertizat că doar condițiile meteorologice ar putea să nu fie suficiente pentru a explica de ce avionul a căzut așa cum a făcut-o.

"Analiza unui accident aviatic doar cu ajutorul imaginilor poate duce la concluzii greșite cu privire la cauze", a declarat Sousa la AP prin telefon. "Dar putem vedea un avion cu pierdere de sprijin, fără viteză orizontală. În această stare de spin plat, nu există nicio modalitate de a recâștiga controlul avionului."

Și Marcelo Moura, director de operațiuni pentru Voepass, a declarat reporterilor vineri seară că, deși existau prognoze pentru gheață, acestea erau în limitele acceptabile pentru aeronavă.

De asemenea, locotenent-colonelul Carlos Henrique Baldi, de la centrul forțelor aeriene braziliene pentru investigarea și prevenirea accidentelor aeriene, a declarat reporterilor într-o conferință de presă la sfârșitul după-amiezii că era încă prea devreme pentru a confirma dacă gheața a provocat accidentul.

Avionul este "certificat în mai multe țări pentru a zbura în condiții severe de îngheț, inclusiv în țări diferite de a noastră, unde impactul gheții este mai semnificativ", a declarat Baldi, care conduce divizia de investigații a centrului.

Într-o declarație anterioară, centrul a afirmat că piloții avionului nu au cerut ajutor și nici nu au spus că operau în condiții meteorologice nefavorabile.

Într-o declarație separată, poliția federală braziliană a declarat că a început deja ancheta și a trimis specialiști în accidente aviatice și în identificarea victimelor dezastrelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE