Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat într-un azil de bătrâni din Croația. Un bărbat a deschis focul, și-a ucis mama și alte cinci persoane

Șase oameni au fost uciși într-un atac armat asupra unui azil pentru bătrâni, într-un oraș din Croația. Atacatorul și-a împușcat mortal propria mamă, care era internată la azil, relatează presa locală.

Bărbatul a deschis focul într-un azil din orașul Daruvar, din centrul Croației, situat la 130 de kilometri de capitala Zagreb. Potrivit autorităților, există mai mulți răniți.

Șeful poliției croate, Nikola Milina, a declarat că cinci persoane au murit pe loc, în timp ce o altă persoană a murit într-un spital, relatează AP. Victimele sun cinci rezidenți ai azilului și un angajat, a mai spus Milina.

Atacatorul a reușit să fugă de la locul crimei, însă polițiștii l-au găsit repede într-o cafenea din apropiere și l-au arestat. Presa locală mai relatează că autorul asaltului armat are 49 de ani și este un fost luptător în războiul pentru independența Croației, din perioada 1991-1995.

Zlatko Sutuga, localnic din Daruvar, a declarat pentru Nova TV că îl cunoaște pe agresor „din timpul războiului”.

„Oamenii spun că era foarte agresiv, alcool și toate cele”, a spus Sutuga. „Mama lui era înăuntru, el ar fi venit să o omoare. ”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE