Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Tragedia de la râul Natisone. MAE confirmă că a treia victimă este un cetățean român

La trei săptămâni de când trei tineri din România au fost luați de curentul unui râu, în Italia, presa din Peninsulă anunță că a mai fost găsit un cadavru.

24/06/2024 , 09:53

MAE: A treia persoană moartă în inundațiile din Italia are cetățenie română

Ministerul de Externe a confirmat duminică cetățenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31 mai, în Italia, în regiunea Friuli Venezia Giulia.

Consulatul General al României la Trieste a luat legătura în regim de urgenţă cu autorităţile italiene pentru a confirma informaţia apărută în presa italiană despre găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, şi pentru a obţine date despre identitatea şi cetăţenia persoanei decedate.

Autorităţile italiene au transmis reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român. Rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului, au mai precizat reprezentanții MAE.

Numerele de telefon pentru asistență consulară la care pot suna românii aflați în Italia

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688).

Știrea inițială:

Agenția de știri ANSA scrie că, cel mai probabil, este vorba de unul dintre membrii grupului, care a fost căutat în ultimele săptămâni de scafandri și de salvatori însoțiți de câini dresați.

Informația încă nu a fost confirmată de autorități. Pompierii însă au povestit că descoperirea a fost făcută tot în zona în care au fost găsite trupurile celor două tinere.

Reamintim că tragedia s-a întâmplat în 31 mai. Cei trei români au mers să se plimbe în zonă în ziua în care, din cauza ploilor puternice, debitul râului crescuse foarte mult.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE