Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului

Cel puţin două persoane au fost rănite şi zeci de clădiri rezidenţiale şi de altă natură au fost avariate într-un atac cu rachete al Rusiei asupra regiunii Kiev duminică dimineaţa devreme, a declarat şeful administraţiei de stat din regiune, citat de Reuters.

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus două din cele trei rachete lansate de Rusia asupra regiunii Kiev, a declarat comandantul Forţelor aeriene ucrainene Mikola Oleşciuk într-un mesaj postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, fără să precizeze ce s-a întâmplat cu cea de-a treia rachetă.

Fragmente ale rachetelor distruse au rănit două persoane, dar starea acestora nu a necesitat spitalizarea lor, a indicat pe Telegram Ruslan Kravcenko, şeful administraţiei din regiunea Kiev.

Resturi de rachete au avariat şase clădiri rezidenţiale cu mai multe etaje şi peste 20 de case particulare, a adăugat Kravcenko. În plus, o benzinărie, o farmacie, o clădire administrativă şi trei maşini din regiune au fost de asemenea avariate.

Postul de televiziune ucrainean Kanal 24 transmite, citându-l pe Kravcenko, că Rusia a atacat cu trei rachete de croazieră de tipul Kalibr.

Kiev, sub alertă de raid aerian

Capitala Kiev, regiunea adiacentă şi alte câteva regiuni din Ucraina au fost sub alertă de raid aerian timp de aproximativ o ora duminică dimineaţa, începând cu 04:50 (01:50 GMT).

Martori au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii la Kiev şi în regiune la momentul respectiv, părând că sistemul de apărare antiaerian loveşte arme aeriene.

De cealaltă parte, Moscova a anunţat că Ucraina a lansat zeci de drone peste noapte, vizând regiunea vestică a Rusiei, Briansk, dar fără a provoca daune, conform unor oficiali ruşi, citaţi de Reuters.

Cel puţin 30 de drone au fost distruse deasupra Brianskului, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz, în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus, de asemenea, drone deasupra regiunii Smolensk, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul acestei regiunii din vestul Rusiei, tot pe Telegram. Nu se ştie deocamdată câte drone au fost doborâte.

Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri în niciuna dintre regiuni, au declarat cei doi guvernatori. De cele mai multe ori, oficialii ruşi nu dezvăluie întreaga amploare a daunelor provocate de atacurile ucrainene.

O alertă de raid aerian a fost declanşată în regiunea Lipeţk, la câteva sute de kilometri sud de Moscova, a indicat guvernatorul acestei regiuni pe Telegram.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile respective. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Kievul declară că loviturile sale pe teritoriul Rusiei sunt menite să submineze efortul de război al Moscovei şi reprezintă un răspuns la atacurile aeriene neîncetate ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Ucrainei, potrivit Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE