Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Emanoil Savin, primarul din Bușteni. S-a prăbușit pe teren, în timpul unui meci de fotbal

Primarul din Bușteni, Emanoil Savin, a murit în timp ce juca un meci de fotbal. El avea 65 de ani și a fost proaspăt reales ca primar PSD, în iunie, cu 37,82% din voturi, fața de cele 26,76 de procente ale independentului Alexandru Florescu.

A murit Emanoil Savin

Savin s-a prăbușit pe terenul de fotbal și nu a răspuns manevrelor medicale, conform reprezentanților ambulanței, deși echipajul a ajuns în 7 minute de la apel. El era un cunoscut pasionat de sport, în special de fotbal, iar în tinerețe chiar a jucat pe postul de portar la câteva echipe, precum Oțelul Galați, Carpați Sinaia și Caraimanul Bușteni.

Emanoil Savin este nașul de cununie al lui Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Tragedia s-a întâmplat exact în ziua în care a împlinit 40 de ani de căsătorie și chiar postase acest anunț pe rețelele de socializare. Anunțul decesului edilului din Bușteni a fost făcut de Virgil Daniel Nanu, cel ales din partea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

"Cu profundă durere, ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin, un om de o valoare inestimabilă pentru comunitatea noastră. Domnul Savin nu a fost doar un primar ales, ci și un prieten drag, un lider dedicat și un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut", a fost anunțul lui Virgil Daniel Nanu.

Emanoil Savin era primar în Bușteni de 20 de ani, adică din 2004. În cariera sa de politician, el și-a făcut o relație apropiată cu diverse personalități și mari campioni din sportul românesc, precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Lucian Bute, Leonard Doroftei, Simona Halep, Adrian Mutu, Alina Dumitru, dar și cu artiști, profesori, sau medici. Mulți dintre ei au devenit cetățeni de onoare ai orașului Bușteni.

Comunicatul Poliției Bușteni: "La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Bușteni au fost sesizați despre faptul că pe un teren de sport din stațiune, unui bărbat i s-ar fi făcut rău.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla pe terenul sportiv, din motive medicale, unui bărbat de 65 de ani, din stațiune, i s-ar fi făcut rău, căzând la nivelul solului și intrând în stare de inconștiență.

Bărbatului i s-au efectuat manevre de resuscitare, fiind ulterior transportat la o unitate medicală, unde a fost declarat decesul acestuia.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE