Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Uber Melc”, noua funcție a aplicației Uber. Cum vor arăta cursele dacă 90% dintre șoferii companiei nu vor mai oferi servicii

Aplicația Uber a lansat recent o nouă funcție ca răspuns la ordonanța pregătită de Executiv care ar introduce noi reguli pentru ridesharing.

”Uber Melc” le arată utilizatorilor modul în care va funcționa aplicația cu 90% mai puțini șoferi.

Oficialii companiei vor să arate astfel cum s-ar putea desfășura traficul din România în absența serviciilor pe care le oferă angajații.

Noua funcție arată un număr limitat de vehicule disponibile, timpi de așteptare mult mai mari și costuri ridicate semnificativ.

”Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei”, a declarat Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est, pentru Profit.ro.

Taximetriștii cer Guvernului drepturi egale cu cele ale firmelor de ridesharing

Taximetriştii au protestat săptămâna trecută în Piaţa Constituţiei din Capitală cu peste 4.000 de maşini, solicitând drepturi egale cu cele ale firmelor de ridesharing.

Aceștia vor ca șoferii de transport alternativ să funcționeze după aceleași reguli și cer Guvernului să adopte o nouă lege în acest sens.

„Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în regim de Taxi ANPOTRT, Asociaţia Banat Crişana - Taxi, Asociaţia de Monitorizare Taxitransilvania, Asociaţia Clubul Taximetriştilor Liberi de Pretutindeni, Asociaţia Taxi Transilvania şi Asociaţia Banat Taxi anunţă un amplu miting pentru data de 13.03.2024.

Acţiunea, la fel ca toate mitingurile desfăşurate în cursul anului acesta, este organizată de asociaţiile semnatare în frunte cu ANPOTRT, asociaţie reprezentativă la nivel naţional, aflată într-un parteneriat activ cu Confederaţia Sindicală Naţională Meridian. Protestul va avea loc în Piaţa Constituţiei, între orele 9:00 - 18:00 şi sunt aşteptaţi participanţi din toate judeţele ţării”, se arată într-un comunicat al ANPOTRT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE