Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bărbat s-a înecat în mare, în staţiunea Mamaia. În total, 18 persoane au murit vara trecută pe litoralul românesc

Un bărbat de aproximativ 50 de ani s-a înecat în mare, în Mamaia. Trupul acestuia a fost găsit în zona unui hotel din stațiune. Pompierii au fost anunțați la numărul de urgență 112 că pe mal este o persoană. Medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul, iar trupul bărbatului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. 18 oameni au murit înecați anul trecut pe litoralul românesc.

Un bărbat de 50 de ani a murit înecat în mare, în stațiunea Mamaia

Cadavrul a fost recuperat, sâmbătă, de forţele de intervenţie.

„Am fost solicitați să intervenim la o persoană posibil înecată, în stațiunea Mamaia. La faţa locului, ne-am deplasat cu o ambarcațiune, un echipaj de prim ajutor și o autospecială. Colegii sosiți la fața locului au observat o victimă în vârstă de aproximativ 50 de ani care plutea la mal. Au extras-o și au adus-o pe nisip, acolo unde bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost declarat decedat de echipajul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța”, a precizat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, la Euronews România.

„În cauză, cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor decesului şi a identificării persoanei, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, persoana înecată era în zona din faţa Hotelului Sulina - digul închis.

În 2023, 18 persoane au murit înecate pe litoralul românesc

18 oameni au murit înecați anul trecut în stațiunile de la malul mării. Opt dintre ei și-au pierdut viața în doar o singură săptămână.

În timpul sezonului cald, Vasile Borteș, salvamar în zona Neptun-Mangalia, se confruntă zi de zi cu situații în care turiștii nu respectă regulile. Anul trecut, într-o intervenție în direct la Euronews România, el a ținut să atragă atenția asupra faptului că o amendă nu este soluția ideală pentru a-i face pe turiști să fie mai responsabili.

„Amenzi se pot da, dar cum poți să amendezi sute sau poate chiar mii de oameni care se află în apă? Nu-i poți identifica, deci chestia cu amenda s-ar putea să nu funcționeze.

În schimb, putem să-i determinăm pe turiști să nu intre în apă prin informări repetate. Deci, eu ieri am vorbit în megafon de am răgușit degeaba. Turiștii se retrag la mal, după ce am făcut 100 de pași, intră iar în apă. Își pun singuri viața în pericol și nu realizează gravitatea situației în care se află, decât în momentul în care nisipul le curge de sub picioare. Ba mai mult, pe mine mă deranjează faptul că atenționez, informez, îi rog, chiar îi cert, de multe ori, pe unii turiști: Nu aveți voie să lăsați copilașii cu mijloace plutitoare, asta înseamnă moarte sigură. Îi ia și îi duce. Vedeți că întotdeauna pe steag roșu, când este furtună, apar de obicei și curenții care sunt extraordinar de periculoși. Nu fac altceva decât să te ia, chiar cu apa până la genunchi, să te tragă undeva în larg. Și acolo doar înotătorii foarte experimentați și cu mult, mult, mult noroc reușesc să iasă din acest curent și să fie salvați”, a precizat Vasile Borteș, la Euronews.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE