Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

1 Mai și Paște 2024. Programul serviciilor care eliberează permise auto, certificate de înmatriculare și alte documente

Reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au anunțat care va fi programul serviciilor care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare și alte documente, de Paște și în perioada minivacanței de 1 Mai.

1 Mai și Paște 2024. Programul serviciilor care eliberează permise auto, certificate de înmatriculare și alte documente

În 2024, românii au zile libere în plus față de anul 2023. Și, în funcție de fiecare meserie, în anumite zile libere angajații pot fi chemați la serviciu. Potrivit Codului muncii, cei care vor lucra în liberele legale trebuie să primească compensații în zile libere, acordate în următoarele 30 de zile de către angajator.

În 29 şi 30 aprilie, serviciile care eliberează permise de conducere, paşapoarte și cărţi de identitate vor avea program normal cu publicul, dar nu și în zilele de 1-6 mai.

„În contextul minivacanţei de care se vor bucura majoritatea românilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii şi a Sărbătorile Pascale Ortodoxe, Ministerul Afacerilor Interne reaminteşte că în zilele de 29 şi 30 aprilie, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv cărţi de identitate, precum şi structurile Ministerului Afacerilor Interne care eliberează alte tipuri de documente au program normal de lucru cu publicul.

În perioada 01- 06 mai a.c., nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul, la ghișeu, aceste zile fiind declarate zile de sărbătoare legală, la nivel național, în care nu se lucrează”, potrivit MAI.

Pentru a nu face inutil drumuri la ghişeele care eliberează documentele de mai sus și alte tipuri de acte, ar fi bine ca românii să consulte programul de funcţionare de pe site-urile oficiale.

Reprezentanţii MAI au mai adăugat și că în ceea ce priveşte restituirea documentelor reţinute de structurile de poliţie rutieră, programul de lucru cu publicul la ghişee se desfăşoară inclusiv în zilele de sărbători legale şi poate fi consultat pe pagina de internet a Brigăzii Rutiere Bucureşti sau pe paginile de internet ale inspectoratelor de poliţie judeţene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE