Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift a lansat un album nou, ”The Tortured Poets Department”. Surpriza pe care vedeta americană le-a făcut-o fanilor

Taylor Swift a lansat, vineri, albumul ”The Tortured Poets Department”, al unsprezecelea material discografic al cântăreței americane, care a devenit miliardară și a intrat în topul Forbes 2024, după ce turneul ”Eras Tour” i-a generat venituri de peste un miliard de dolari.

Taylor Swift a lansat albumul The Tortured Poets Department

Taylor Swift a fost marea câștigătoare a Premiilor Grammy 2024, când megastarul a și anunțat că va lansa un nou album. De atunci și până astăzi, fanii ei au numărat zilele din calendar, de nerăbdare.

Iar acum îi ascultă noile piese una după alta.

”The Tortured Poets Department” conține 16 piese, printre care două colaborări - ”Fornight” (feat. Post Malone) și ”Florida!!!” (cu Florence and The Machine).

„Sunt o foarte mare admiratoare a lui Post Malone datorită calităţii sale de compozitor, experimentelor lui muzicale şi a acelor melodii pe care el le compune şi care îţi rămân în minte pentru totdeauna”, a spus Swift, pe Instagram.

Spre 2 dimineața, cântăreața a scris că are o surpriză pentru fani: ”The Tortured Poets Department” este, de fapt, un dublu-album, adică va mai avea o serie de piese, a precizat ea pe Instagram.

Și totuși, despre ce e vorba în noile cântece? Taylor Swift explorează - din nou - iubirea. Cu toate ramificațiile și semnificațiile ei, inclusiv despărțirile.

Cântăreața pare să fie vulnerabilă într-un fel pe care nu l-a mai arătat până acum.

„Cântă că este atât de deprimată încât nu se poate ridica din pat, mănâncă cereale pentru copii și plânge la sală. Îi poți auzi inima cum i se frânge pe So Long, London, în timp ce acceptă că a pierdut lupta și merge mai departe”, scrie BBC News.

O piesă ar face trimitere chiar și la unul dintre foștii ei iubiți, actorul britanic Joe Alwyn. De altfel, titlul albumului s-ar inspira dintr-o discuţie purtată în cadrul grupului The tortured man club, pe care Joe Alwyn îl organiza.

Pe de altă parte, Swift a descris noul disc drept "o antologie de piese care reflectă întâmplări, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

Dar nu toată lumea o apreciază pe Taylor Swift

Cu aproape 300 de milioane de admiratori doar pe Instagram, Swift este atât de influentă în rândul tinerilor americani încât politicienii au început să îşi imagineze impactul pe care ea ar putea să îl aibă asupra alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Chiar și așa, nu toată lumea o ridică în slăvi. Courtney Love, fosta soţie a solistului Kurt Cobain de la Nirvana și fostă solistă a trupei Hole, nu pare să simpatizeze deloc artiștii contemporani - nici pe Taylor Swift, nici pe Beyoncé și nici pe Lana Del Rey, de exemplu.

Taylor Swift „nu este interesantă ca artistă”, a precizat Courtney Love, într-un nou interviu acordat publicației britanice The Evening Standard, potrivit Euronews.com. „Acum, fiecare femeie de succes din industria muzicală parcă ar fi clonată, așa că există prea multă muzică în lume. Toată e la fel. Când intri pe Spotify, ești bombardat cu o mulțime de lucruri identice”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE