Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ozzy Osbourne, Cher și Mary J Blige vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia are loc în această toamnă

Ozzy Osbourne, Cher și Mary J Blige vor fi incluși anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame. Potrivit organizatorilor, artiștii care primesc această distincție au fost selectați pentru creații muzicale originale, care au schimbat cursul muzicii în timp.

Cel mai recent grup de artiști care vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame reprezintă genuri muzicale diverse, printre care rock, hip-hop și R&B.

Este pentru a doua oara când Ozzy Osbourne este inclus în Hall of Fame. Prima data s-a întâmplat în 2006, cu trupa Black Sabbath.

Ca solist, Osbourne a avut 6 piese în topul american Billboard 100, care au stat în total aproape 100 de săptămâni în clasament.

Mary J Blige schimbă regulile jocului în cei 30 de ani de carieră

Numita și regina Hip Hop Soul și R&B, Mary J Blige a schimbat regulile jocului în cei peste 30 de ani de cariera muzicală.

Câștigătoare a 9 premii Grammy și a numeroase alte distincții, Blige a cochetat și cu industria filmului, fiind nominalizată la doua premii Globul de Aur și două premii Oscar.

Cher este singura dintre cei de pe lista de anul acesta care a reușit performanța de a avea o piesă pe locul 1 în Billboard 100 în fiecare decadă din cariera sa muzicală.

Mai precis, șapte piese pe locul 1 în 70 de ani. În plus, Cher este singura care are un premiu Grammy, un Emmy, un Oscar, și trei Globuri de Aur.

Pentru a fi inlcus în Rock & Roll Hall of Fame, un artist sau o trupă trebuie să fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puțin 25 de ani înainte de nominalizare.

Ceremonia de anul aceste va avea loc în octombrie, în Clevenald, Ohio.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE