Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift a devenit miliardară și intră în topul Forbes 2024. Ce avere are artista

Taylor Swift a fost inclusă pe lista celor mai bogați oameni din lume, după ce turneul ei ”Eras Tour” care a cuprins 152 de concerte pe cinci continente i-a generat venituri de peste un miliard de dolari, relatează Forbes.

Artista de 34 de ani, care a câștigat anul acesta Premiul Grammy a patra oară pentru cel mai bun album, a acumulat o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, averea lui Taylor Swift este estimată pe baza veniturilor obținute din muzică, pe câștigurile de pe urma celui mai recent turneu și pe portofoliul ei imobiliar.

Cântăreața americană este singurul artist care a câștigat atât de mulți bani doar din cântecele și spectacolele sale, mai precizează Forbes.

Taylor Swift are o relație cu jucătorul de fotbal american Travis Kelce, în vârstă de 34 de ani. Legătura amoroasă a fost unul dintre elementele care i-au generat mai multă publicitate, motiv pentru care artista a devenit una dintre 265 de persoane care s-au alăturat topului Forbes de 2.781 de miliardari în cursul anului trecut.

Taylor Swift a intrat în topul Forbes 2024. Care sunt cei mai bogați oameni din lume

  1. Bernard Arnault și familia. Magnatul, în vârstă de 75 de ani, este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 233 de miliarde de dolari. Din Franța, el controlează un imperiu de 75 de mărci de modă și cosmetice, inclusiv Louis Vuitton și Sephora, aflate sub umbrela LVMH.
  2. Elon Musk. După ce s-a aflat pe primul loc, șeful companiilor Tesla, Space, are la 52 de ani o avere estimată la 195 de miliarde dolari.
  3. Jeff Bezos. Fondatorul companiei Amazon (60 de ani) deține o avere de 194 de miliarde de dolari.
  4. Mark Zuckerberg. Fondatorul rețelei Facebook, în prezent parte a companiei Meta, este de mai mult timp în 10 top cei mai bogați oameni din lume și a acumulat, la 39 de ani, o avere estimată la 177 de miliarde de dolari.
  5. Larry Ellison. Fondatorul companiei software Oracle are o valoare de 153,4 de miliarde de dolari.
  6. Warren Buffett. Investitorul și directorul executiv al conglomeratului multinațional Berkshire Hathaway, în vârstă de 93 de ani, are o avere de 133 de miliarde de dolari.
  7. Bill Gates. Cofondator al companiei Microsoft, Gates, în vârstă de 68 de ani, are o avere de 128 de miliarde de dolari.
  8. Steve Ballmer. Fost director executiv la Microsoft sub conducerea lui Gates, Ballmer are o avere de 121 miliarde de dolari.
  9. Mukesh Ambani. Compania sa, Reliance Industries, este cea mai mare corporație din domeniul privat din India, specializată în servicii financiare, petrol și gaze, petrochimie, telecomunicații și servicii financiare, ceea ce îi conferă o valoare de 116 miliarde de dolari.
  10. Larry Page: Cu o avere de 114 miliarde de dolari, antreprenorul de 51 de ani este acționar majoritar la Alphabet, compania mamă a Google, unde a renunțat la funcția de director executiv în 2019.

Potrivit Forbes, lista celor mai bogați oameni nu a fost niciodată mai lungă ca în acest an, în condițiile în care averea totală a celor care figurează pe ea se ridică la 14,2 trilioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE