Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Africa: Cel puțin 70 de persoane au murit în urma inundațiilor masive din Kenya, iar ploile nu se vor opri

Mai multe ţări din Africa de Est au fost lovite de precipitaţii peste nivelul normal. Cel puțin 70 de persoane au murit în Kenya, de la mijlocul lunii martie și până acum, în urma inundațiilor, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al guvernului, transmite AP. Iar ploile nu se vor opri nici în acest final de săptămână.

Kenya: Cel puțin 70 de persoane decedate în urma inundațiilor

Nairobi, capitala și cel mai mare oraș al Kenyei, se confruntă de câteva săptămâni cu ploi abundente și inundații masive, dar probleme sunt și în regiunile de vest și centru ale țării.

  • În mahalaua Mathare, câțiva localnici din Nairobi au salvat o femeie care a fost surprinsă în timpul unei ploi puternice

Între timp, mii de oameni se tem pentru viețile lor și fug împreună cu familiile în alte zone ale țării.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: AP

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Isaac Mwaura, a respins vineri afirmațiile potrivit cărora sute de oameni ar fi murit și a precizat că numărul oficial al deceselor este acum 70, potrivit AP. Cinci cadavre au fost preluate în acea zi dintr-un râu din Makueni, estul țării, după ce camionul în care se aflau a fost luat de ape, a informat postul local Citizen TV, citat de AP. 11 oameni au fost salvați, dar alte câteva persoane sunt încă date dispărute.

Peste 130.000 de oameni sunt afectați, în prezent, de inundații. Aproximativ 64 de școli publice din capitală au fost închise și sunt numeroase drumuri și poduri avariate sau complet distruse.

Vicepreședintele țării, Rigathi Gachagua, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că guvernul a alocat în jur de 29 de milioane de dolari pentru eforturile de ajutor de urgență, dar nu a oferit alte informații suplimentare.

Peste 150 de oameni au murit în Tanzania

Probleme sunt și în Tanzania, acolo unde luna aprilie marchează vârful sezonului ploios.

Peste 150 de oameni au murit din cauza ploilor abundente asociate fenomenului meteorologic El Niño, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat, joi, prim ministrul acestei ţări, fără a preciza când au avut loc aceste decese, informează AFP, citată de Agerpres.

El Niño provoacă secetă în unele părţi ale lumii şi ploi abundente în altele, pe lângă creşterea temperaturilor.

VEZI GALERIA
3 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE