Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Tiktok reacționează după ce aplicația ar urma să fie interzisă în SUA. ”Nu plecăm nicăieri”

Directorul executiv al companiei Tiktok a anunțat miercuri că firma pe care o conduce vrea să conteste în instanță și se așteaptă să câștige, după ce președintele Joe Biden a promulgat o lege prin care aplicația folosită de 170 de milioane de americani ar urma să fie interzisă în Statele Unite, relatează agenția Reuters.

"Stați liniștiți - nu plecăm nicăieri", a declarat directorul general Shou Zi Chew într-un clip video publicat la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a semnat proiectul de lege care oferă companiei ByteDance, cu sediul în China, 270 de zile pentru a renunța la activele Tiktok din SUA, în caz contrar aplicația urmând a fi interzisă în SUA.

”Faptele și Constituția sunt de partea noastră și ne așteptăm să învingem din nou”, a mai precizat șeful Tiktok, conform sursei citate.

În 2020, Donald Trump, președintele american de la acea vreme, a fost blocat de instanțe, după ce a încercat să interzică aplicațiile TikTok și WeChat, deținute de chinezi, o divizie a companiei Tencent, în Statele Unite.

Chew a subliniat că aplicația TikTok va funcționa în continuare deoarece compania va contesta legea privind restricțiile.

Congresmenii americani se tem că datele utilizatorilor Tiktok din SUA ajung în posesia Chinei

Pe fondul temerilor că Guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor Tiktok din Statele Unite ori că i-ar putea supraveghea cu ajutorul aplicației, senatorii americani au aprobat marți seara proiectul privind interzicerea Tiktok, după ce Camera Reprezentanților a dat sâmbătă undă verde.

Controversele privind Tiktok au devenit de patru ani un front important în războiul pentru Internet și tehnologie dintre Washington și Beijing. Săptămâna trecută, Apple a declarat că Guvernul de la Beijing i-a ordonat să elimine din App Store-ul său din China aplicațiile WhatsApp și Threads, deținute de compania Meta, din cauza preocupărilor legate de securitatea națională chineză.

TikTok urmează să conteste proiectul de lege pe baza Primului Amendament, iar utilizatorii TikTok sunt, de asemenea, așteptați să apeleze din nou la justiție. În noiembrie, un judecător american din Montana a blocat o interdicție de stat privind TikTok, invocând libertatea de exprimare.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a anunțat că interzicerea sau solicitarea de cedare a TikTok ar "crea un precedent global alarmant pentru un control guvernamental excesiv asupra platformelor de social media”.

Cu toate acestea, noua legislație este posibil să ofere administrației Biden o bază legală mai puternică pentru a interzice TikTok în cazul în care compania ByteDance nu reușește să renunțe la aplicație, susțin experții citați de Reuters.

În cazul în care ByteDance nu renunță la TikTok, magazinele de aplicații operate de Apple, Google și alții nu ar putea oferi TikTok în mod legal sau furniza servicii de găzduire web pentru aplicațiile controlate de ByteDance sau pentru site-ul web al TikTok.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE