Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizie CSM: Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Cererea de suspendare din funcție a judecătoarei din dosarul 2 Mai, al lui Vlad Pascu, a fost respinsă de CSM ca neîntemeiată. Decizia nu poate fi atacată. Prin urmare, femeia va soluționa în continuare dosarul în care șoferul a ucis în vara anului trecut doi tineri, în localitatea 2 Mai din Constanța.

Femeia este cercetată disciplinar după ce a întrebat dacă este prezentă în sală una dintre victimele decedate în accidentul produs de Vlad Pascu.

Decizie CSM: Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu. La ședință a participat și magistratul.

Ea este judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, cel care, în vara anului trecut, a ucis doi studenți în localitatea 2 Mai din Constanța după ce s-a urcat drogat la volan. Aceeași judecătoare, la primul termen al procesului, l-a întrebat pe tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși de Vlad Pascu, „unde este Sebastian”. Valentin Olariu susținea la acel moment că judecătoarea i-a cerut și buletinul fiului său.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, mort în accidentul din 2 Mai: „Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”.

Recent, judecătoarea a depus la CSM și o cerere pentru a se transfera la Judecătoria Constanța sau la Judecătoria Sectorului 2, iar solicitarea va fi analizată începând cu luna mai.

Vlad Pascu, primele declarații după accident

Vlad Pascu a făcut primele declarații publice de la momentul tragediei. Tânărul spune că ar da orice ca să poată da timpul înapoi și să își construiască o altă viață. În schimb, părinții celor două victime susțin că totul ar fi doar o strategie de imagine, menită să convingă instanța de judecată să îi aplice lui Pascu o pedeapsă mai blândă.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai: „Aș da orice ca să pot să dau timpul înapoi, să pot să fac lucrurile cu totul diferit. Aș porni pe o altă cale cu totul și mi-aș face o altă viață. Nu în sensul în care ce-am făcut până acum. Pentru că știu că am făcut greșit și am pierdut niște timp. S-a întâmplat și tragedia asta cu acei doi oameni care nu au cum să se mai întoarcă în momentul de față.

Sunt distrus, ce pot să zic. Și psihic și am o grămadă de remușcări...”

Au fost primele declarații publice făcute de Vlad Pascu. L-a sunat chiar tatăl său, pentru ca declarația să îi fie înregistrată. Vlad Pascu a declarat și că presa i-a distorsionat imaginea publică.

Pe de altă parte, declarațiile făcute de tânăr au stârnit indignarea părinților victimelor.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: „Este făcut tot să își bată joc de noi. L-a sunat pe fiul, pe Vlad Pascu, în pușcărie.

Cuvintele lor chiar nu cântăresc nimic. Am auzit că îi pare rău și că are remușcări, dar eu nu cred că are nicio remușcare. El vrea cu acest interviu, vrea să arate că Vlad Pascu nu a fost drogat, când el nu se putea ține pe picioare, când el a spus că a lovit o pasăre. Băiatul meu a fost... Știți cum a murit. Roberta la fel. Vor să îl scoată nevinovat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE