Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salariul pe care îl va avea Kylian Mbappe la Real Madrid. Doar bonusul ar fi de 100 de milioane de euro

După mai mulți ani de discuții, controverse și negocieri, Kylian Mbappe (25 de ani) a ajuns la un acord cu Real Madrid. Starul lui PSG se va transfera la madrileni la finalul acestui sezon, din postură de jucător liber de contract.

Câți bani va primi Kylian Mbappe la Real Madrid

Dacă la parizieni atacantul primea, în total, 72 de milioane de euro anual, Real Madrid îl va remunera cu o sumă mai mică. Jurnalistul Fabrizio Romano, cel care a anunțat, în februarie, și înțelegerea francezului cu Madridul, a dezvăluit că salariul lui Mbappe va fi de 20 de milioane de euro pe an, sumă brută, ceea ce înseamnă 13 milioane net.

Însă pentru că Madridul nu va trebui să achite nicio sumă de transfer, jucătorul va fi recompensat cu un bonus. Iar bonusul este în valoare de 100 de milioane de euro. Banii îi vor fi însă virați lui Mbappe în cinci tranșe, adică în fiecare dintre cei cinci ani de contract.

Referitor strict la salariu, Jude Bellingham și Vinicius Junior primesc tot atât la Real Madrid, din salarii. Conducerea echipei urmărește ca niciun jucător de la Madrid să nu depășească un anumit plafon de salarii.

Însă Mbappe va beneficia și de o sumă mult mai mare din drepturile de imagine, ceea ce ar urma să-i ridice câștigurile totale aproape de cele pe care le are acum la PSG. Publicația Planetamadrid spune că el va primi 90% din drepturile de imagine care vor fi încasate de madrileni de pe urma lui.

Kylian Mbappé a fost transferat de la AS Monaco la Paris Saint Germain în 2017. Inițial a jucat sub formă de împrumut pentru un sezon, iar apoi suma de transfer definitiv a fost de 180 de milioane de euro. Exact atât este și valoare sa actuală de piață, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

  • De când joacă la PSG, Kylian Mbappe a jucat în 297 de meciuri oficiale, a marcat 250 de goluri și a dat 106 pase decisive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE