Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piscine reutilizabile pentru Jocurile Olimpice 2024. Pereții sunt din oțel inoxidabil

O companie din Italia construiește piscine pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dar nu unele obișnuite. Bazinele sunt reutilizabile, așa că, după competiții, vor fi mutate în alte locuri, inclusiv în școli din Franța.

Firma italiană este în plin proces de fabricare a 24 de piscine pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară. Noutatea este că pereții acestor bazine sunt din oțel inoxidabil, așa că pot fi demontați cu ușurință și apoi refolosiți. Un bun exemplu, spune constructorul, de a dovedi sustenabilitatea proiectului.

Piscine reutilizabile pentru Jocurile Olimpice 2024

Innocenzo Pochini, director tehnic al companiei producătoare: "Este o tehnologie modulară care folosește panouri din oțel inoxidabil, care pot fi configurate creând diferite modele și soluții. Acest lucru ne-a permis, la Paris, să propunem o soluție pentru piscinele temporare care vor găzdui Jocurile olimpice. După aceea, materialele vor fi remontate în structuri permanente, în diferite forme și dimensiuni."

Modulele din oțel inoxidabil produse la fabrica Myrtha Pools, din nordul Italiei, vor fi transportate în curând în Franța.

Odată ajunse la Paris, ele vor fi montate pentru a forma pereții piscinelor. Pentru competiția de la La Defense Arena, din Paris, compania instalează două piscine temporare. Una va fi pentru competiții, iar cealaltă pentru încălzire și antrenament.

Roberto Colletto, director general al companiei producătoare: "După competiții, bazinele de la Arena La Defense, vor fi demontate și reinstalate permanent, așa cum facem în mod normal, într-o locație finală din Franța. Unul va fi reinstalat exact așa cum este, iar celălalt va fi împărțit în bazine mai mici."

Aceasta este cea de-a șasea olimpiadă pentru care compania italiană asigură echipamentele necesare competițiilor de înot, sărituri de pe trambulină și polo. Unele dintre bazinele de același tip, utilizate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au fost refolosite pentru Campionatele Mondiale de natație, de anul trecut, de la Fukuoka (Japonia), iar apoi au fost reinstalate în școlile locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE