Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial drept candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Ciucă: ”Avem nevoie de un om în măsură să gestioneze situații de criză”

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a fost prezentat, miercuri, de liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă care are avea loc la Palatul Parlamentului.

20/03/2024 , 12:28

Ciucă: ”Bucureștiul e în criză. Avem nevoie de un om în măsură să gestioneze situații de criză”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vorbit despre modul în care liderii coaliției au decis să susțină candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

”Am considerat că este oportun și necesar să venim cu un proiect comun și un candidat comun. Acest candidat este dr. Cătălin Cîrstoiu.

Sunt sigur că veți întreba de ce nu aveți venit cu om politic. Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viața lui decât să slujească oamenii, să slujească de dimineață până seara într-o instituție în care oamenii au nevoie de ajutor atunci când le este cel mai greu.

Am venit cu un om care nu este interesat de afaceri, de scena, de show-ul și de dezbaterile la televizor. E interesat să facă lucruri.

Bucureștiul e în criză. Avem nevoie de un om în măsură să gestioneze situații de criză”, a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Dr. Cătălin Cîrstoiu: ”Până astăzi nu am avut o carieră politică”

”Sunt medic, profesor universitar. Nu sunt om politic. Până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este într-adevăr un moment în care alianța celor mai mari două partide din România, PSD și PNL, scoate prima oară un produs al acestei alianțe - candidatul la Primăria Capitalei.

Am discutat mult despre idei, proiecte, tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate, despre modificări absolut necesare în cadrul legislati. Am vorbit atât de mult încât la un anumit moment la o convergență a unor planuri.

Am început să armonizăm niște obiective care au dus la un plan unic pentru București, la un plan pentru viitor”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

De ce a acceptat Cătălin Cîrstoiu să candideze la Primăria Capitalei

”Cu echipa mea, cu mainile mele, cam 4.000 de pacienți își găsesc an de an o soluție medicală. Dacă luăm exemplul Spitalului Universitar, 5.500 de angajați, cam 130.000 de pacienți pleacă acasă, prin devotamentul colegilor mei primesc o soluție, cu bune și rele. (...)

Sănătate pacienților e influențată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în București, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente. Înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice în care la Primăria Capitalei orice cetățean nu își cere drepturile, ci și le găsește în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă sănătatea unui oraș”, a afirmat dr. Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu: Nu m-am certat cu Gabriela Firea

”Nu m-am certat cu Gabriela Firea. Atât Gabriela Firea, cât și Sebastian Burduja au fost de acord să facem o echipă și să venim cu un program administrativ. Nu vreau să văd după patru ani cum domnul profesor (Cîrstoiu, n.red) explică faptul că nu s-a putut, că nu a avut majoritate în Consiliul General, cum că s-a certat cu primarii de sector. Sunt ferm convins că după patru ani, domnul profesor va veni și va prezenta cu echipa sa de la Primărie toate realizările”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

La prezentarea medicului Cătălin Cîrstoiu participă și preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

”Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al Coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de președintele PSD București, Gabriela Firea, și președintele PNL București, Sebastian Burduja, vor susține o conferință de presă miercuri, 20 martie 2024, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, Sala „Nicolae Bălcescu”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții PSD.

Cătălin Cîrstoiu a fost prezent, marţi, la Palatul Victoria, unde a discutat cu liderii coaliției despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Medicul nu se va înscrie în PSD sau în PNL, ci va fi susținut ca independent în cursa electorală.

Cătălin Cîrstoiu va candida la alegerile locale pentru Primăria Capitalei împotriva lui Cristian Popescu Piedone, care și-a anunțat duminică oficial candidatura, și Nicușor Dan, actualul edil, susținut de alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE