Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Gabriela Firea va fi pe lista pentru alegerile europarlamentare. Alături de Burduja, va coordona și campania lui Cătălin Cîrstoiu

Gabriela Firea și Sebastian Burduja au mers marți dimineață la sediul Guvernului, unde s-au întâlnit cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dar și cu medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul favorit al coaliției în cursa pentru Primăria Capitalei. În urma discuțiilor, liderii PSD-PNL le-au propus lui Sebastian Burduja și Gabrielei Firea să coordoneze campania electorală a PSD și PNL în București.

19/03/2024 , 16:53

Gabriela Firea, loc pe lista comună pentru alegerile europarlamentare

Gabriela Firea se va regăsi pe lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

Cum ar arăta lista comună, potrivit surselor Euronews:

1. Ramona Chiriac (independent)

2. Mihai Tudose (PSD)

3. Rares Bogdan (PNL)

4. Claudiu Manda (PSD)

5. Dan Motreanu (PNL)

6. Victor Negrescu (PSD)

7. Adina Vălean (PNL)

8. Gabriela Firea (PSD)

9. Sigfried Mureșan (PNL)

10. Vasile Dâncu (PSD)

11. Alexandru Muraru (PNL)

12. Titus Corlățean (PSD)

13. Daniel Buda (PNL)

14. Dragoș Benea (PSD)

15. Dan Nica (PNL)

16. Gheorghe Cârciu (PSD)

17. Mircea Hava (PNL)

19/03/2024 , 14:25

Firea și Burduja, șefi de campanie ai medicului Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria București

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit astăzi la Guvern cu medicul Cîrstoiu pentru a discuta despre strategia privind candidatura acestuia la Primăria Capitalei, iar la ședință au participat și președinții PNL și PSD din București, adică Sebastian Burduja și Gabriela Firea. Cei doi au fost sondați recent pentru o eventuală candidatură la PMB din partea coaliției, dar nu au reușit să strângă suficiente voturi, astfel că s-a ajuns la această variantă de candidat independent, medicul Cîrstoiu, susținut de ambele partide de la putere.

În replică, Burduja și Firea au acceptat în urma ședinței de astăzi să susțină candidatura lui Cătălin Cîrstoiu și, prin filialele pe care le conduc, eo vor trebui să se ocupe de campania acestuia în București, să se asigure că medicul va obține cât mai multe voturi în Capitală din cele două bazine electorale, cel social democrat și cel liberal, întrucât se anunță o luptă aprigă la Primăria Capitalei împotriva lui Piedone și a lui Nicușor Dan.

Știrea inițială:

Firea și Burduja, discuții la Guvern. Cei doi, înștiințați oficial despre candidatul comun al coaliției la Primăria București

Gabriela Firea și Sebastian Burduja s-au întâlnit cu Marcel Ciolacu și cu Nicolae Ciucă, de dimineață, la sediul Guvernului. Potrivit surselor Euronews România, ei au fost înștiințați despre decizia luată în coaliție că medicul Cătălin Cîrstoiu ar putea fi candidatul comun la Primăria Capitalei. Cîrstoiu a fost și el prezent la şedinţa de la Palatul Victoria.

Liderii PSD-PNL, discuții matinale cu Firea și Burduja

Gabriela Firea a ajuns cu puțin timp înainte de ora 9 la sediul Guvernului pentru a purta o discuție oficială cu cei din conducerea PSD, potrivit surselor Euronews România, discuții în urma cărora urmează să îi fie comunicat faptul că nu va fi ea candidatul susținut de către PSD în cadrul alegerilor locale pentru Primăria Capitalei.

Întâlnirea de marți dimineața de la Guvern vine după o declarație făcută public de către Firea, președinta filialei PSD București, care îl acuza pe Marcel Ciolacu de faptul că nu ar fi luptat suficient pentru a impune candidatura ei în discuțiile pe care le-a avut în coaliție. Ea mai spunea, totodată, și faptul că nu cunoaște motivul pentru care Ciolacu nu ar fi depus acest efort. Cel mai probabil, după discuția de astăzi, ar putea apărea lămuriri în acest sens.

O discuție similară are loc și în PNL. Sebastian Burduja este anunțat, la această oră, că nu va fi susținut de către PNL.

Fără background politic, medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi preferat la Primăria București de cele două partide importante, înaintea fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea, și ministrului Sebastian Burduja. Un anunț oficial privind desemnarea candidatului comun este așteptat marți, după discuțiile din cadrul PSD București și PNL București.

„Din sondajele care au fost, rezultă că doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate şi sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar şi de managementul de la Spitalul Universitar”, preciza, luni, Nicolae Ciucă, președintele PNL.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE