Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Locuințe distruse, vehicule zdrobite și cel puțin cinci morți - inclusiv un bebeluș, din cauza tornadelor

Cel puţin cinci persoane au fost ucise de unele dintre numeroasele tornade care au măturat câmpiile din centrul Statelor Unite, au anunţat duminică autorităţile locale, notează AFP, citată de Agerpres. Tornadele sunt relativ frecvente în SUA, în special în centrul şi sudul ţării. Este, însă, foarte rar ca astfel de fenomene de mare amploare să se succeadă în acest ritm, potrivit meteorologilor. 

SUA: Cel puțin cinci oameni au murit din cauza tornadelor. În Oklahoma este stare de urgenţă pentru 30 de zile

Case complet avariate, vehicule zdrobite și cel puțin cinci oameni morți - inclusiv un bebeluș de doar patru luni.

În Iowa şi Nebraska, au fost înregistrate, vineri, 78 de tornade, iar apoi alte 35 au fost numărate sâmbătă din nordul Texasului până în Missouri, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: AP

Guvernatorul de Oklahoma, Kevin Stitt, a confirmat moartea a patru persoane în acest stat. O femeie a fost ucisă în orăşelul Sulphur, iar la peste 100 de kilometri depărtare, la Holdenville, cel puţin alte două persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit departamentului de gestionare a dezastrelor, presa locală raportând că un copil de patru luni se află printre victime. A patra persoană a murit pe o autostradă la Marietta, în acelaşi stat. În statul Iowa, un bărbat a murit la spital din cauza rănilor, a anunţat familia lui pentru KETV NewsWatch 7, transmite Agerpres.

Guvernatorul din Oklahoma a declarat stare de urgenţă pentru 30 de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE