Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile verii în Europa pe care să le vizitezi în 2024

Căutătorii de umbră pot să se bucure, tendințele în materie de călătorii de vacanță se schimbă, iar escapadele de vară cu bronz și șezlonguri sunt în declin.

Orientarea către climate mai moderate nu este o surpriză. Un cuptor de grei ai vacanțelor în Marea Mediterană, de la Rodos la Gran Canaria, a fost cuprins de incendii de vegetație în timpul sezonului de vârf al călătoriilor 2023, iar temperaturile continuă să depășească recorduri de la an la an, potrivit The Independent.

Acum este momentul să schimbați Andaluzia arzătoare din Spania continentală cu mai răcoroasele Canare, să schimbați Algarve din Portugalia cu coasta baltică a Poloniei și să înlocuiți insulele grecești de mare impact cu variante germane.

În loc să renunțați la soarele arzător, iată care sunt destinațiile care aduc o briză în vacanța de vară, de la insulele bântuite de vânt până la coasta frumoasă a Europei de Nord.

Ostend, Belgium

Cei 68 km de coastă a Belgiei sunt presărați cu nisip, fructe de mare și cultură flamandă

Temperatura medie maximă în august: 21C

Media scăzută în august: 15C

Deși este cunoscută mai ales pentru ciocolată, bere și pentru centrul democrației UE, Bruxelles, ar fi o prostie să refuzați stațiunile balneare din Belgia. În această vară, Ostende, cea mai mare din Flandra, vă invită la nisipurile sale aurii, pentru dimineți petrecute la kitesurfing și după-amiezi pline de stridii proaspete pe promenada Albert I - toate acestea fără a fi nevoie să vă retrageți din calea căldurii.

Oslo, Norvegia

Capitala norvegiană de la malul mării nu este un city break obișnuit.

Temperatura medie maximă în august: 21C

Media minimă în august: 13C

Capitala norvegiană este o încrengătură de cartiere la modă - în special Grünerløkka, plin de viață - magazine de tip boutique și locuri de luat masa în aer liber, mărginite de pădurea groasă Marka (unde puteți merge pentru activități mai intense, inclusiv tiroliană și ciclism montan). Muzeele frumoase de pe Oslo Pass, cum ar fi Muzeul Munch, îndeplinesc criteriile culturale pentru o vacanță în oraș, în timp ce o baie în piscine cu apă de mare și uscarea în saunele nordice completează elementul R&R al unei vacanțe de vară standard.

La Gomera, Insulele Canare

În această vară, schimbați Spania continentală sufocantă cu Insulele Canare, mai blânde

Temperatura medie maximă în august: 28C

Media minimă în august: 21C

În timp ce Spania continentală sfârâie, o briză de pe uscat din Atlantic suflă prin Insulele Canare, binecuvântând La Gomera, care este un loc blând pe tot parcursul anului, cu zile primitoare de 20C pentru ca turiștii să se răsfețe cu drumeții, băi pe nisip negru și festinuri culinare cu homar cu pepene și iepure cu marmeladă. Căldura suportabilă nu sacrifică soarele, cu aproximativ nouă ore de vitamina D oferite în luna august.

Tartu, Estonia

Capitala culturală din 2024 reprezintă un city break cool.

Temperatura medie maximă în august: 21C

Media minimelor în august: 11C

Inevitabil încărcat de ascensiuni transpirate pe priveliști, cozi sinuoase pentru băuturi răcoritoare și numărători zilnice de mii de pași, confortul este esențial într-un city break, iar Tartu, Capitala Culturii 2024, are exact climatul potrivit pentru a explora Estonia. Există o Piață a Primăriei elegantă, pregătită pentru evenimente de sărut în masă (da, pe bune), elegantul Muzeu Național Estonian și barje de lemn pe râul Emajõgi pentru o priveliște de marinar asupra peisajului liniștit.

Sopot, Polonia

Coasta baltică a Poloniei este la nivelul potrivit de blândă pentru o vacanță la plajă

Temperatura medie maximă în august: 22C

Media scăzută în august: 12C

Litoralul Sopot, din regiunea Tricity a „Rivierei Baltice”, este o alternativă accesibilă la marile nume îndrăgite mai la sud și este cel mai cald în luna august. La o scurtă călătorie cu trenul de toată istoria orașului Gdansk, 4 km de plaje tentante, cel mai lung debarcader de lemn din Europa și spa-uri de sănătate elegante punctează fațadele de basm, iar localnicii salută Sopot pentru scena vieții de noapte de pe plajă și, bineînțeles, pentru gofrele decadente.

Sylt, Germania

Microclimatul și nisipul palid al Insulelor Frisone de Nord sunt populare printre călătorii germani cunoscători

Temperatura medie maximă în august: 20C

Media scăzută în august: 16C

Un magnet pentru elita germană, microclimatul blând al Insulelor Frisone de Nord, strandkorbs (scaune de răchită cu glugă, suficient de largi pentru două persoane) și nisipul palid imaculat atrag în mod normal călătorii pe coasta de vest a Sylt. O scenă gastronomică premiată de Michelin, căsuțele cu acoperiș de paie și peninsulele presărate cu faruri fac din această escapadă la plajă liniștită și neobservată una care trebuie adăugată pe lista dumneavoastră.

Lacul Bled, Slovenia

Apele glaciare primitoare ale lacului Bled vă vor ajuta să vă păstrați calmul

Temperatura medie maximă în august: 28C

Media scăzută în august: 16C

Cea mai faimoasă atracție a Sloveniei strălucește sub soarele verii, iar apele glaciare turcoaz primitoare ale lacului Bled vă vor ajuta să vă păstrați calmul în timpul urcărilor până la castelul medieval Bled și al plimbărilor romantice în jurul insulei fantastice.

În cazul în care lacurile legendare din Garda și Como transpiră de aglomerație în Italia, felia din Bled din Alpii Iulieni, deși inevitabil aglomerată, oferă trasee forestiere potrivite pentru drumeții alpine izolate.

Machico, Madeira

Machico a fost capitala Madeirei pentru o scurtă perioadă de timp în secolul al XV-lea

Temperatura medie maximă în august: 26C

Media minimă în august: 21C

Părăsiți arșița Algarve pentru o alternativă mai temperată a Atlanticului în arhipelagul Madeira din Portugalia. Așezat între munți, Machico, în extremitatea estică, are o plajă artificială bătută de valuri cu granule aurii importate din Africa, grădini bine îngrijite și o viziune a acoperișurilor de teracotă care îi punctează peisajul.

Haarlem, Țările de Jos

Vecinul mai puțin aglomerat al Amsterdamului servește o porție de cool olandez

Maximă medie în august: 19C

Media scăzută în august: 15C

Mergeți la Haarlem pentru lalele, viniluri, curți ascunse de hofje și o parte echitabilă de canale. Vecinul mai puțin aglomerat al Amsterdamului servește o porție de răcoare olandeză fără să se frece de umerii transpirați cu străinii. Are o scenă de cumpărături populară, precum și o cultură a berii care datează din secolul al XIV-lea, iar activitățile active pot fi găsite în Parcul Național Zuid-Kennemerland.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE