Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carte returnată la bibliotecă după 54 de ani. Cititorul a scăpat de amendă

La acea vreme, biblioteca percepea 5 cenți pe zi pentru cărțile restante. Deși amenda ar fi ajuns, până acum, la 1.000 de dolari din cauza penalităților, conducerea bibliotecii a renunțat la ea.

Biblioteca Publică din Sewickley, Pennsylvania, a declarat într-o postare pe Instagram că "Beowulf", o traducere de Chauncey Brewster Tinker a unui poem, a fost verificată ultima dată în ianuarie 1969.

După ce au trecut aproximativ 20.000 de zile din ianuarie 1969, cartea restantă ar fi acumulat o amendă de aproximativ 1.000 de dolari, neajustată pentru inflație.

Cu toate acestea, conducerea bibliotecii a precizat că lucrarea este atât de veche încât faptul de a o împrumuta ar fi fost de așteptat să acopere prețul inițial al cărții, care era de 0,98 dolari în anii 1920.

Prin urmare, cine a returnat cartea nu va trebui să plătească nimic, pentru că biblioteca a adoptat o politică de a nu mai da amenda.

„Atât timp cât cititorii returnează cărți împrumutate, lista lor va fi ștearsă și ei pot continua să împrumute cărți. Acesta este un îndemn că niciodată nu va fi târziu să returneze ceea ce au luat”, a mai adăugat conducerea bibliotecii.

Deși cartea are mulți ani de întârziere la activ, nu a doborât recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp.

Conform Guinness Book of World Records, cea mai întârziată carte de bibliotecă este o lucrare germană despre arhiepiscopul de Bremen, care a durat aproape 300 de ani până să fie returnată.

Colonelul Robert Walpole, tatăl lui Sir Robert Walpole, care a devenit prim-ministru al Marii Britanii, a împrumutat cartea în jurul anului 1668.

Biograful său a descoperit cartea secole mai târziu, returnând-o bibliotecii din Sidney, Anglia, în ianuarie 1956.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE