Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ei sunt frații Kalin, turcii care au viralizat "Made in Romania" pe TikTok. Cum a ajuns o piesă de acum mai bine de 15 ani hitul momentului

Frații Kalin, doi creatori de conținut din Turcia, sunt senzația momentului pe platforma Tiktok, după ce au reușit să popularizeze, în rândul tinerilor din toată lumea, o melodie românească veche de mai bine de 15 ani.

Prin mișcări de dans atractive și multă energie pozitivă, Kadîr și Berdan au ajuns prin clipurile lor la sute de milioane de utilizatori.

Totul a culminat, zilele acestea, cu imaginile din vestiarul echipei de fotbal Internazionale Milano. Proaspăta campioană a Italiei a sărbătorit titlul pe "Made in Romania". "Vinovat" pentru alegerea muzicală este turcul Hakan Calhanoglu, fan declarat al ritmurilor "Yali, yali'.

Euronews România i-a căutat pe cei doi frați pentru a înțelege cum au ajuns la piesa lansată de Ionuț Cercel, dar și face această melodie extrem de populară.

”Toată lumea ne face trendul. E uluitor să vezi asta.

Suntem foarte mândri să vedem asta. În primul rând, felicitări Inter Milano pentru victorie! Hakan Calhanoglu (fotbalist turc la Inter Milano, n.red), să fii iubit!”, spune Berdan.

Din sufragerie pe tot internetul, în doar patru luni

”Am început trendul «Yali, Yali» în sufrageria noastră. Mă uitam pe Tiktok și melodia mi-a apărut pe ecran. Wow! Melodia asta te prinde”, a spus Kadîr Kalin, creator de conținut, în vârstă de 21 ani.

”Când am auzit partea din melodie cu Yali, Yali, am început să dăm din cap. I-am spus apoi lui Kadîr: hai să facem un dans pe melodia asta. Încercam să facem un dans și totul a durat aproape o oră”, a povestit Berdan, fratele mai mare al lui Kadîr.

@kadirrrx24 Another remix😮‍💨🇧🇷 @Kalinbrothers ♬ Made Romania Brazilian remix - Osama🦁Aslan

Frații din Turcia sunt extrem de populari în online. Mai ales pe TikTok, unde au peste cinci milioane de fani. Trendul "Made in Romania”, predominat de influențe balcanice, a fost preluat de milioane de utilizatori care, la rândul lor, au încercat să reproducă mișcările.

”Melodia te prinde. Îți rămâne în minte. Nu știam ce înseamnă versurile, dar am întrebat apelat la prieteni din România să aflăm. Ne-au spus că este despre România, nu contează de unde vii, suntem cu toții făcuți în România”, au mai spus frații.

”Made in Romania” a fost lansată de Ionuț Cercel în urmă cu peste 15 ani

Frații originari din Turcia locuiesc în prezent în Belgia. După ce trendul lor s-a ”viralizat” pe Tiktok, spun că vor să-l cunoască pe Ionuț Cercel, cântărețul care a lansat melodia ”Made in Romania” în urmă cu peste 15 ani.

”Avem de gând să-l contactăm pe Ionuț Cercel și dacă poate, să facem un clip frumos cu el. Mult respect pentru artistul care cântă melodia, pentru că era foarte mic. Avea 10-12 ani”, a spus Berdan Kalin (25 de ani).

Reacția lui Ionuț Cercel și legătura cu Smiley și Loredana

Cântărețul Ionuț Cercel, a reacționat printr-un clip, pe pagina sa de Facebook: ”Țin să mulțumesc pentru tot ce se întâmplă cu melodia «Made in Romania». Am cântat-o în urmă cu 17-18 ani. E o mare bucurie în suflet pentru că știu cât de mare este această echipă Internazionale Milano.”

Ionuț, fiul unui artist cunoscut în breasla lăutarilor, Petrică Cercel, a lansat piesa în copilărie. În prezent, cele două clipuri oficiale de pe YouTube adună peste 100 de milioane de vizualizări.

Dacă viralizarea curentă poate fi pusă pe seama fraților Kalin și a mișcărilor de cap de pe fragmentul "Yali, yali", trebuie notat că o bună parte din refren folosește aceleași note muzicale precum melodia "Mr. Originality" - o creație Smiley și Marius Moga.

Dar și că înainte de clipul lui Ionuț Cercel a mai existat o variantă mai aproape de Balcani, în formula Loredana și Connect-R - pe fundalul ascensiunii telenovelei românești "Inimă de țigan".

Frații Kalin sunt dansatori profesioniști

”Vrem numai să aducem mesaje pozitive. Răspândim iubire. E plăcerea noastră să facem oamenii să râdă”, a spus Berdan Kalin, creator de conținut, pentru Euronews România.

Frații Kadîr și Berdan Kalin sunt dansatori profesioniști și s-au perfecționat pentru acest lucru încă din copilărie. Au devenit cunoscuți pe rețelele de socializare în 2020, la momentul declanșării pandemiei COVID-19. Atunci au început să creeze trenduri, iar în prezent au peste 13 milioane de urmăritori, pe toate paginile lor de socializare.

”Am început cu dansurile. Le-am îmbinat cu Capoeira, un sport brazilian, cu box thailandez”, a mai explicat Berdan Kalin.

Frații mărturisesc că au fost sprijiniți din primul moment de părinții lor. În ultimul an, au fost invitați la evenimente muzicale, precum festivalurile Untold Dubai, sau la Massif.

Kalin Brothers vor să fie un exemplu pentru tineri

”Vrem să devenim un exemplu pentru tineri. Vrem să le arătăm că totul e posibil.

Vrem să facem multe, nu doar în dans. Vrem să facem actorie, vrem să deschidem niște restaurante. Avem multe planuri. Cerul e limita.

Vrem să le transmitem că doar trebuie să facă ce le place. Dacă au un vis, să îl urmeze”, este sfatul fraților Kalin pentru tinerii care-i urmăresc pe Tiktok.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE