Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vicepremierul Marii Britanii, Dominic Raab, demisionează după o anchetă pentru hărțuire

Vicepremierul Marii Britanii, Dominic Raab, a demisionat în urma unei anchete privind acuzațiile de intimidare a personalului său.

Într-o scrisoare postată pe Twitter, Raab a dezvăluit că o investigație privind comportamentul său a confirmat două reclamații împotriva sa - dar a catalogat procesul drept "defectuos" și a spus că a creat "un precedent periculos pentru buna desfășurare a guvernării".

Potrivit acuzațiilor, Raab a creat o cultură a fricii în diverse departamente guvernamentale

Demisia lui Raab a venit la o zi după ce premierul Rishi Sunak a primit concluziile investigației, unde au fost formulate opt plângeri oficiale împotriva lui Raab, care reprezintă o circumscripție electorală din sud-estul Angliei.

În plângeri se spunea că Raab a fost abuziv cu personalul în timpul mandatului de ministru al Justiției, dar și în timpul exercitării funcțiilor de ministru de Externe și de Secretar de Stat pentru Brexit.

Raab, în vârstă de 49 de ani, a negat afirmațiile potrivit cărora și-a subestimat și înjosit personalul și a declarat că "s-a comportat în mod profesionist în orice moment", dar a spus că va demisiona dacă plângerile de hărțuire vor fi confirmate.

Unele dintre acuzațiile care s-au scurs în presa britanică susțineau că Raab ar fi creat o cultură a fricii în diverse departamente guvernamentale, un ziar relatând că ar fi aruncat roșii din salata sa în personal; în timp ce un altul susținea că ar fi primit porecla de "domnul Incinerator".

Rab a declarat că "nici măcar o dată, în patru ani și jumătate, nu a înjurat sau a strigat la cineva, cu atât mai puțin a aruncat cu ceva sau a intimidat fizic pe cineva, și nici nu a căutat în mod intenționat să înjosească pe cineva", dar și-a cerut scuze pentru orice "stres sau ofensă neintenționată" pe care au simțit-o funcționarii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE