Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urmările codului roșu de vijelii și grindină: mașini găurite, la propriu, tavan prăbușit într-un mall și copaci doborâți

A fost cod roșu în București și sudul țării, cu vijelii și căderi masive de grindină. Pompierii din Capitală și din județul Ilfov au intervenit în aproape 400 de situații.

Au fost doborâți 67 de copaci, șapte stâlpi de electricitate, iar trei acoperișuri au fost luate de vânt și 71 de mașini au fost avariate. Acesta este bilanțul până acum.

Urmările codului roșu de vijelii și grindină

Mai multe mașini au rămas blocate pe străzi inundate și în Vâlcea, iar grindina și vântul puternic au provocat distrugeri la Drobeta Turnu Severin și Reșița. În Craiova, o parte din tavanul unui mall s-a prăbușit sub greutatea apei.

Ploaia a afectat și tavanul aeroportului din Cluj-Napoca, iar pe aeroportul Otopeni două zboruri au fost redirecționate din cauza furtunii.

Capitala și județul Ifov au trecut prin cea mai grea dificilă noapte. Codul roșu a adus grindină, averse torențiale, vânt puternic, timp de aproape o oră.

Efectele ploii au fost văzute cel mai bine de călătorii care au circulat cu mijlocele de transport în comun.

Din cauza vizibilității reduse și a drumului acoperit de ape, un șofer a căzut cu tot cu mașina pe care o conducea într-o groapă, pe un drum din Capitală, unde se efectuau lucrări de reabilitare și unde marcajele fuseseră luate de ape. Câțiva oameni au sărit să-l ajute pe șoferul blocat.

Cel mai greu a fost pentru spectatorii care au încercat să ajungă acasă după concertul de pe Arena Națională. Traficul rutier a fost dirijat chiar de comandantul Brigăzii Rutiere București.

În județul Mehedinți, furtuna a doborât copaci și a aruncat un acoperiș peste mașinile parcate lângă o clădire. Alte mașini au fost distruse de grindină în județul Bihor.

Ploaia puternică i-a pus în dificultate și pe angajații unui mall din Craiova, după ce o parte din tavan s-a prăbușit. Nimeni nu a fost rănit.

Probleme similare au fost și pe aeroportul din Cluj Napoca. Apa s-a scurs prin tavanul fals, din care au căzut câteva bucăți.

În Vâlcea, câțiva șoferi au fost surprinși cum abia înaintau prin apa care trecea de nivelul roților. Mulți nu au reușit să-și mute mașinile parcate pe marginea străzii.

Autoritățile au emis mesajul RO-alert în mai multe orașe din țară, inclusiv în București, și le-au cerut oamenilor să se adăpostească. Județele Dolj, Mehedinți și Gorj s-au aflat sub cod roșu de furtună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE