Premierul ungar Viktor Orban a salutat planul guvernului Republicii Moldova de a obţine statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană, într-o convorbire telefonică avută joi cu omologul său moldovean, Natalia Gavriliţa, informează Agerpres.
Ungaria va sprijini integrarea Moldovei în UE pe tot parcursul procesului de aderare, a spus şeful guvernului ungar, potrivit şefului biroului său de presă, Bertalan Havasi.
Cei doi premieri au vorbit şi despre situaţia din Ucraina, inclusiv despre criza refugiaţilor, menţionând că ambele lor ţări se învecinează cu Ucraina şi ajută sute de mii de persoane care fug din calea războiului, a declarat Havasi pentru MTI.
Orban şi Gavriliţă au lăudat, de asemenea, legăturile istorice dintre ţările lor şi şi-au exprimat sprijinul pentru stimularea în continuare a cooperării bilaterale în domeniul economic şi al formării profesionale, a adăugat Havasi.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Premierul Republicii Moldova confirmă amenințările Moscovei. Ce urmărește Rusia în România
Rusia și-ar dori un guvern pro-Kremlin în Moldova și un cabinet care să-i permită consolidarea prezenței militare mai ales în regiunea Transnistria. Avertismentul vine chiar de la premierul moldovean Dorin Recean.
Moscova amenință că Republica Moldova ar putea fi anexată sau că țara ar putea să dispară de pe harta lumii
Nikolai Patrușev a amintit și de România. El susține că Uniunea Europeană nu ar mai avea dreptul să vorbească în numele Bucureștiului sau al altor state-membre care, susține el, au o poziție echilibrată în raport cu Rusia.
Maia Sandu: Jumătate din electricitatea consumată de Republica Moldova din surse interne. Diferența va fi suplinită cu importurile din România
Jumătate din energia electrică consumată în Republica Moldova, pe malul drept al Nistrului, provine din surse interne, inclusiv din energie regenerabilă, iar cealaltă jumătate o reprezintă importurile din România.
Moldova acuză Rusia de provocarea crizei din Transnistria
Moldova a acuzat Kremlinul de orchestrarea unei crize de securitate în interiorul granițelor sale. De la 1 ianuarie, Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din Moldova, a fost izolată de aprovizionarea cu gaz rusesc prin Ucraina.
Regiunea separatistă Transnistria a întrerupt furnizarea de căldură şi apă caldă după încetarea livrării de gaz rusesc
Regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova a întrerupt miercuri furnizarea de căldură şi apă caldă în regim centralizat către gospodării în urma încetării transportului de gaz rusesc prin Ucraina.