Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ungaria interzice telefoanele în școli, de la 1 septembrie

Începând cu 1 septembrie, Ungaria va implementa o interdicție privind utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive cu acces la internet de către elevii din școlile primare și secundare, cu anumite excepții, conform unui raport al agenției EFE.

Conform noilor reguli, elevii vor trebui să predea aceste dispozitive profesorilor la intrarea în școală, urmând să le recupereze la finalul orelor de curs.

Un ordin publicat joi seară specifică faptul că telefoanele mobile, dispozitivele cu acces la internet și echipamentele pentru înregistrări audio-video sunt considerate „obiecte cu utilizare restricționată”.

Excepțiile de la această regulă vor trebui să fie aprobate de directorii sau profesorii instituției respective.

Profesorii vor confisca telefoanele până la finalul cursurilor

Profesorii vor avea responsabilitatea de a verifica dacă elevii aduc în clasă obiecte interzise și vor trebui să le confişte până la sfârșitul orelor.

Criticii acestei măsuri susțin că aceasta transformă profesorii în „gardieni”. De asemenea, Sindicatul Democrat al Profesorilor (PDSZ) a criticat ordinul, argumentând că nu a ținut cont de „preocupările sau obiecțiile legitime” ale sindicatelor, conform Agerpres.

Cu toate acestea, unii comentatori observă că mulți părinți și profesori sprijină limitarea utilizării telefoanelor mobile în școli, deși consideră că ar trebui să fie inclusă și o educație privind utilizarea responsabilă a acestor tehnologii în cadrul instituțiilor de învățământ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE