Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un pinguin regal a ajuns în Australia, după ce a călătorit 3.500 de km. Cercetătorii spun că e primul specimen care face așa ceva

Un pinguin regal a ajuns din Antarctica tocmai în Australia. El a fost găsit pe o plajă din sud-vestul Australiei și a fost preluat de un expert, pentru a primi îngrijiri, pentru că era subnutrit, după cum spune un reprezentant din Guvernul Australiei, din cadrul Departamentului de Biodiversitate, Conservare și Atracții, citat de AP.

Un pinguin regal a ajuns în Australia, după ce a călătorit 3.500 de km

Pinguinul a fost găsit pe 1 noiembrie, după ce a fost observat de un surfer, însă autoritățile australiene abia acum au făcut totul public, pentru că au vrut să se asigure că este primul astfel de pinguin din această specie care face un asemenea drum de peste 3.500 de kilometri. Până în prezent, datele experților conduc către această afirmație.

Exemplarul este un mascul adult care cântărește 23 de kilograme și are o înălțime de un metru. El face parte din a doua dintre cele mai mari specii de pinguin. Cele mai mari exemplare pot depăși 45 de kilograme.

Până acum, niciun pinguin din această specie nu a mai ajuns în Australia, așa cum a declarat Belinda Cannell, de la o Universitate din Australia de Vest, deși unii pinguini au ajuns în Noua Zeelandă, însă mai la sud decât zona în care a fost găsit acest exemplar. Cercetătoarea spune că nu știe ce l-a determinat pe pinguin să facă o asemenea călătorie spre nord, dintr-o zonă arctică spre una atât de caldă.

Potrivit Australian Broadcast Company, pinguinul a fost „botezat” Gus, după împăratul roman Augustus. Pentru a-l ajuta să facă față climei calde, pinguinul a fost stropit frecvent cu vapori de apă rece.

La începutul acestui an, oamenii de știință au aflat că unele colonii de pinguini regali s-au mutat în noi locații, deoarece vechile zone de reproducere devin instabile, din cauza încălzirii climei și a topirii gheții.

Australienii se gândesc dacă vor duce pinguinul regal înapoi în Antarctica. „Opțiunile sunt în curs de elaborare”, a transmis un reprezentant al Departamentului de Biodiversitate, Conservare și Atracții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE