Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un oraș din SUA vrea să autorizeze poliţia să folosească roboţi-ucigaşi. Opozanții se tem că va duce la un viitor asemănător cu cel din „Terminator”

Autoritățile din San Francisco vor să permită poliției să folosească în misiuni roboți capabili să ucidă. Aceștia vor interveni doar la ordinele ofițerilor de rang superior, în timpul atacurilor teroriste sau în masă, când este vorba de multe victime.

Decizia a fost adoptată în Consiliul Local, dar mai este nevoie de un vot final.

Noua măsură ar permite ca acești roboți să fie folosiți pentru a plasa o încărcătură explozivă. Aceasta va putea să neutralizeze sau să dezorienteze un suspect violent înarmat sau periculos, care amenință să ia vieți, potrivit poliției.

Opozanții acestei idei se tem că ea va duce la o creștere a violenței poliției

Opozanții acestei idei se tem că ea va duce la o creștere a violenței poliției și la un viitor asemenea celui din filmele din seria Terminator.

Departamentul de Poliție din San Francisco are în prezent mai mulți roboți, pe care îi pot controla de la distanță. Aceștia sunt folosiți în timpul amenințărilor cu bombă sau la intervențiile unde există materiale periculoase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE