Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un crocodil misterios a fost descoperit în capitala Bulgariei. Proprietarul refuză să predea reptila autorităților

Un crocodil masiv de 1,6 metri a fost descoperit de autoritățile locale într-o suburbie a capitalei Bulgariei, potrivit Politico.

Primarul districtului a alertat Inspectoratul Regional pentru Mediu și Apă (RIEW) și Agenția Bulgară pentru Siguranța Alimentară cu privire la prezența reptilei.

Reptila - care poartă numele de "Crocky" - este ținută într-o piscină, sub o prelată, pe un teren din apropierea blocurilor din cartierul Botunets, din nord-estul capitalei, și a fost descoperită în timpul unei inspecții pentru tăierea ilegală a copacilor.

Autoritățile au declarat că un herpetolog se află la fața locului pentru a identifica specia exactă căreia îi aparține animalul, dacă acesta este înregistrat oficial și dacă autoritățile au permis ca acesta să fie ținut ca animal de companie.

Crocodilul ar fi fost folosit în trecut la un circ

Primarul districtului Kremikovtsi, Liliya Donkova, a declarat pentru BTA că un locuitor din Botunets i-a sunat în urmă cu aproximativ trei săptămâni pentru a le spune că cineva din zonă crește un crocodil.

Un bărbat care pretindea că este proprietarul crocodilului a declarat că are documentele legale și a adăugat că Crocky a fost folosit pentru munca de circ. De asemenea, el a dat asigurări că animalul său nu mușcă.

Când angajații administrației locale au vizitat locul, au văzut că un crocodil era, într-adevăr, ținut pe o proprietate închisă. Ei au făcut fotografii, iar documentele prezentate de bărbat au fost trimise la RIEW.

De atunci nu s-a mai făcut nimic în legătură cu alerta, a spus Donkova.

Situația a luat o turnură și mai suprarealistă miercuri, când o a doua încercare de a muta crocodilul a eșuat, presupusul proprietar declarând televiziunii bulgare că a cumpărat animalul în mod legal din portul Burgas de la Marea Neagră

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE