Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump și Marilyn Monroe, atracții turistice într-un mic sat din Bulgaria. Celebritățile au fost pictate pe zidurile caselor

Donald Trump, Marilyn Monroe, Freddie Mercury și Albert Einstein au devenit atracții turistice într-un mic sat din Bulgaria. Imaginile iconice ale celebrităților au fost pictate pe zidurile caselor de aici, cu ocazia festivalul de artă stradală, care an de an aduce tot mai mulți vizitatori.

În timp ce americanii așteaptă prima confruntare electorală dintre republicanul Donald Trump și democrata Kamala Harris, turiștii din satul Staro Jelezare, din centrul Bulgariei, pot rememora momentul tentativei de asasinare la adresa fostului președinte american. Episodul a fost reprodus de artiștii care organizează festivalul de artă stradală în fiecare an. Doar că aceștia au înlocuit glonțul care i-a trecut lui Trump pe la ureche cu… o roșie.

Festivalul de artă stradală aduce anual tot mai mulți turiști

Ventsislav Piriankov, artist: Subiectele, ca întotdeauna în satul nostru de artă Staro Jelezare, sunt relevante. Ne încadrăm mai mult sau mai puțin în cadrul unei arte eterne și, în același timp, al unei arte care relatează, care reflectă întotdeauna evenimentele din viața politică.

Prezenți sunt și alți lideri: Vladimir Putin, Volodimir Zelenski și premierul israelian Benjamin Netanyahu, dar și Kamala Harris.

Dincolo de actualitatea sau trecutul politic, curioșii se pot întâlni pe străzi și cu Marilyn Monroe sau Elvis Presley.

„Suntem faimoși în toată lumea, din câte am înțeles”

Nici oamenii de știință nu au fost trecuți cu vederea. Albert Einstein sau Oppenheimer au fost și ei pictați.

Rangel Krachmarov, localnic: Desenele au ieșit foarte bine și în fiecare an sunt din ce în ce mai bune. Satul nostru atrage turiști. Grupurile turistice vin aici special pentru a ne vizita. Suntem faimoși în toată lumea, din câte am înțeles.

Egle Valz Brenta, turistă din Italia: Este un loc magic pentru mine, pentru că acolo este doar artă, iar arta este amestecată cu satul, cu oamenii și există o legătură între realitate și artă.

Organizatorii festivalului de artă stradală spun că nu vor să transmită un mesaj politic, ci să lase privitorul să tragă singurul concluziile despre realitatea în care trăim.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE