Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump cere amânarea sentinţei în procesul său pentru plăţi ascunse până după alegerile prezidenţiale

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, și primul care a fost condamnat penal, după ce a fost găsit vinovat la New York la sfârșitul lunii mai pentru plăți secrete către o vedetă de filme pentru adulți, încearcă să obțină amânarea sentinței.

Potrivit unei cereri depuse de avocatul său, el solicită ca pronunțarea sentinței, planificată pentru mijlocul lunii septembrie, să fie mutată după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, informează AFP.

Trump, care candidează din nou pentru președinția Statelor Unite, a folosit diferite strategii legale pentru a amâna procesele în care este implicat și, mai ales, pentru a obține anularea verdictului.

În acest caz, Trump a fost acuzat de 34 de infracțiuni de falsificare a documentelor contabile, menite să ascundă o plată de 130.000 de dolari către o actriță de filme pentru adulți.

Plățile au fost efectuate chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016, cu scopul de a o împiedica să facă publică o presupusă relație sexuală cu Trump, pe care el o neagă vehement.

Avocatul lui Trump: Nicio justificare legală pentru a grăbi pronunțarea sentinței

Avocatul său, Todd Blanche, a trimis o scrisoare judecătorului Juan Merchan din New York, argumentând că nu există "nicio justificare legală" pentru a grăbi pronunțarea sentinței pe 18 septembrie, cu excepția "intențiilor politice".

Blanche a subliniat că sentința este programată pentru perioada în care începe votul anticipat la alegerile prezidențiale și că amânarea acesteia până după alegeri ar putea rezolva orice suspiciuni legate de imparțialitatea procesului.

Într-o altă inițiativă, avocații lui Trump au cerut miercuri ca judecătorul Merchan să se retragă din acest caz, invocând faptul că fiica sa are legături cu Partidul Democrat, ceea ce ar putea crea "o impresie de conflict de interese".

Judecătorul, care a trimis problema la o comisie de etică, a respins însă acuzațiile, calificându-le drept nefondate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE