Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Intervenția haotică a polițiștilor, surprinsă în noi imagini de la tentativa de asasinare a lui Donald Trump

O înregistrare video publicată de poliția din orașul Butler, Pennsylvania, a arătat o intervenție haotică a forțelor de ordine prezente la mintingul la care un bărbat înarmat a tras în Donald Trump.

Un ofițer de poliție locală i-a spus unui coleg că a avertizat Secret Service cu câteva zile înainte că acea clădire în care se afla atacatorul trebuia securizată, potrivit AP.

"Le-am spus că trebuie să posteze băieți aici", a declarat ofițerul în imaginile surprinse de camera de corp a poliției, publicate de Departamentul de Poliție din Butler Township.

Confuzia și frustrarea forțelor de ordine

Imaginile surprinse de camera de corp arată frustrarea forțelor de ordine față de modul în care Thomas Matthew Crooks s-a strecurat chiar pe sub nasurile lor și a reușit să deschidă fpcul asupra fostului președinte Donald Trump.

În imagini se vede și confuzia poliției cu privire la motivul pentru care nicio forță de ordine nu a fost staționată pe acoperiș.

"Nici măcar nu am fost îngrijorat pentru că am crezut că era cineva pe acoperiș", spune un ofițer. Acesta a întrebat cum "naiba" ar fi putut să-l piardă din vedere pe Crooks după ce l-au văzut acționând suspect, dacă forțele de ordine ar fi fost pe acoperișul clădirii. Celălalt ofițer a răspuns: "Erau înăuntru".

Trump a fost lovit în ureche, dar nu a fost rănit grav în rest. Un spectator a fost ucis și alți doi au fost răniți.

Mai multe anchete sunt în curs de desfășurare cu privire la deficiențele de securitate care au condus la împușcături. Directorul interimar al Secret Service, Ronald Rowe Jr. care a preluat funcția după demisia fostei șefe Kimberly Cheatle, a declarat că "nu poate spune de ce acel acoperiș nu a fost mai bine securizat".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE