Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: În Georgia, oamenii care trăiesc în sărăcie nu vor să meargă la urne, convinși că votul lor nu contează

Pe ultima sută de metri a campaniei prezidențiale, democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump încearcă să convingă electoratul din cele șapte state importante care ar putea decide învingătorul alegerilor. Misiunea e cu atât mai dificilă cu cât cursa este una extrem de strânsă. În statul Georgia, oamenii care trăiesc în pragul sărăciei nu vor să meargă la urne, ferm convinși că votul lor nu contează.

SUA: Harris și Trump nu au convins electoratul sărac

Joe Biden a ajuns președinte grație votului din Georgia, devenind primul democrat care a obținut victoria în 32 de ani. În același timp, Donald Trump este judecat într-unul dintre dosare pentru tentativa de răsturnare a votului în statul Georgia, pe care îl câștigase în 2016. Electoratul sărac de aici refuză, însă, să participe la scrutinul prezidențial. Vorbim despre mame singure cu câte opt copii, oameni care trăiesc de azi pe mâine și depind de organizațiile caritabile pentru o masă caldă sau îmbrăcăminte, oameni care se simt uitați de societate. Mulți nu mai fac față inflației.

Dr. Alexis Taylor, Mother's Nest Volunteer: Resursele sunt importante. Ne dorim candidați care sunt capabil să susțină acele lucruri care sunt importante pentru noi.

Sabrina Friday, fondatoarea organizației caritabile Mother’s Nest: Nu vor să voteze pentru că sunt de părere că nu va conta. Ne situăm la o rată de 20-25% de sărăcie. Nu vor să o facă (să voteze- n.red) pentru că se simt abandonați, simt că nimănui nu-i pasă.

Aflată într-un alt stat decisiv, la Wisconsin, Kamala Harris a încercat să convingă electoratul vorbind despre pericolul Trump.

Kamala Harris, candidatul democrat la președinția SUA: Donald Trump este un om neserios, iar consecințele realegerii sale ca președinte al Statelor Unite sunt extrem de grave. Teribil de grave.

Liz Cheney, una dintre cele mai grele voci ale femeilor din partidul republican, care a anunțat că o susține pe Kamala Harris, a încercat să convingă femeile din partid marșând pe ideea că au de ales între bine și rău. Ea spune că mulți republicani ar vrea să voteze cu candidatul democrat, dar le este frică.

Liz Cheney, fostă deputată republicană: Le-aș aminti oamenilor care sunt îngrijorați că poți să votezi în conformitate cu conștiința și nu trebuie să spui o vorbă nimănui și vor fi milioane de republicani care vor face asta pe 5 noiembrie.

De partea cealaltă baricadei, în Carolina de Nord, Donald Trump i-a făcut proști pe democrați, acuzându-i că se opun creșterii tarifelor pentru importuri.

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA: Vă spun, în afară de iubire și religie, nu există un cuvânt mai frumos decât „tarifele”. Acești proști, acești politicieni proști, lor nu le place... Fie sunt idioți, fie sunt corupți. Dacă vreți să curmați acest dezastru, mergeți la vot.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 5 noiembrie. Sondajele de opinie arată o cursă extrem de strânsă între Kamala Harris și Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE