Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA 2024. Kamala Harris îşi menţine un uşor avantaj în faţa lui Donald Trump

Candidata democrată la preşedinţia SUA, actuala vicepreşedintă Kamala Harris, are un avantaj mic, de 46% faţă de 43%, în faţa candidatului republican Donald Trump, în intenţiile de vot ale americanilor înaintea scrutinului din 5 noiembrie, arată un nou sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi.

Rezultatul sondajului este similar celui anunţat săptămâna trecută, 45% faţă de 42%, ceea ce întăreşte perspectiva unei curse deosebit de strânse.

Noul sondaj a mai arătat şi că alegătorii americani au o percepţie sumbră asupra economiei şi imigraţiei şi favorizează în general abordarea lui Trump în aceste chestiuni. Astfel, în opinia a circa 70% dintre alegătorii înregistraţi, costul vieţii merge într-o direcţie greşită, 60% au apreciat la fel despre economie şi 65% despre politica privind imigraţia.

Alegătorii au mai indicat că principalele probleme ale SUA le reprezintă în acest moment economia şi imigraţia, pe lângă ameninţările la adresa democraţiei. Întrebaţi care dintre candidaţi are o abordare mai bună în aceste chestiuni, preferatul a fost Trump, cu o diferenţă de 46% la 38% în ce priveşte economia şi 48% faţă de 35% în ce priveşte imigraţia.

În schimb, Harris este preferată în ce priveşte abordarea faţă de extremismul politic şi ameninţările la adresa democraţiei, cu o diferenţă de 42% la 35%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE