Femeile din România sunt ultimele din Uniunea Europeană atunci când vine vorba de bunăstare. Un studiu global analizează bunăstarea femeilor din întreaga lume luând în considerare sănătatea, îngijirea preventivă, sănătatea emoțională dar și accesul la nevoile de bază: mâncare și adăpost.
În plus, datele arată că la nivel Mondial emoțiile negative sunt tot mai prezente în viața femeilor. 4 din 10 femei au raspuns afirmativ cand au fost întrebate dacă au avut parte de stres în ziua anterioară.
Studiul realizat la nivel global arată nivelul de bunăstare a femeilor. Cercetătorii iau în considerare 5 aspecte pentru calcularea indexului:
- Îngrijirea preventivă, Sănătatea individuală, Sănătatea emoțională, Nevoile de bază, care se referă la posibilitatea de a asigura alimente și un adăpost pentru familie, și Opțiunile de sănătate și siguranță.
Rezultatul final, respectiv, scorul de 54 de puncte, clasează femeile din România pe ultimul loc în rândul țărilor din Uniunea Europeana când e vorba de bunăstare.
Sunt în rând cu femeile din Paraguay sau Mongolia, dar mai nemulțumite decât femeile arabe sau din Africa de Sud. Printre cele mai satisfăcute de bunăstarea lor sunt femeile din Taiwan, Austria, Germania, Elveția.
Studiul a luat în calcul și starea emoțională a femeilor
Accesul la servicii medicale, dar și prioritățile zilnice când e vorba de un nivel de trai scăzut, clasează grija de sănătate pe ultimul loc, mai ales în zonele rurale. O confirmă reprezentanții de la Crucea Roșie. Chiar în acest an organizează o caravana medical mobile, iar ce găsesc în satele din România explică și rezultatele studiului.
Studiul ia în calcul și starea emoțională a femeilor. Datele arată că nivelul de nervozitate și tristețe a început să crească chiar înainte de pandemie, dar anul COVID 19, a intensificat stările negative.
Conform indexului care măsoară bunăstarea femeii, cele din Țările de Jos se clasează în top 15 printre cele mai mulțumite de starea lor de bine.
Studiul a fost realizat la nivel global, iar datele au au fost culese pe baza unui set de întrebări, au fost intervievate 79.000 de femei din 143 țări și teritorii.