Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spaniolii se întorc în restaurante de Crăciun. Patronii speră la creșteri ale profitului în următoarea perioadă

Masa de Crăciun este un prilej de optimism pentru patronii de restaurante din Spania. După pandemia COVID-19 și criza energetică tot mai gravă, industria HoReCa din peninsulă așteaptă creșteri ale profitului în următoarea perioadă, datorită dorinței oamenilor de a lua masa festivă de Crăciun în restaurante.

Clienții se întorc în restaurante

În Spania, proprietarii de restaurante se bucură de o creștere simțitoare a numărului clienților, față de anul trecut. După o perioadă lungă în care afacerile au fost menținute de livrările la domiciliu, spaniolii au reînceput să se întâlnească cu cei dragi în oraș. La un restaurant din Madrid, clienții sunt bucuroși să fie din nou împreună pentru o masă festivă.

„Cred că anul acesta oamenii pot, în sfârșit, să iasă la restaurant fără să le fie frică, cu un zâmbet pe buze, bucurându-se de moment, fără a se gândi că vor fi contaminați cu virusul”, spune Maria Iglesias.

Pandemia a fost o lovitură grea pentru sectorul HoReCa, iar proprietarii speră ca redeschiderea restaurantelor să mărească din nou profiturile în acest domeniu, mai ales în paragul sărbătorilor.

„Suntem într-o situație foarte asemănătoare cu cea de dinaintea pandemiei. Și ne îmbunătățim pentru că ne regularizăm indiferent de problemele create de criza energiei sau de război”, spune un proprietar de restaurant.

Potrivit statisticilor, profiturile din industria ospitalității sunt aproape duble anul acesta față de 2021 și estimează creșteri de până la 7% anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE