Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SOS România nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar Europa Naţiunilor Suverane

Partidul SOS România nu a fost admis în noul grup europarlamentar „Europa Națiunilor Suverane”, anunțat marți de Tomio Okamura, liderul partidului ultranaționalist și xenofob ceh SPD.

Grupul include partidul de extrema dreaptă german „Alternativa pentru Germania” (AfD), conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

„Grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera la solicitarea noastră”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media care a anunțat formarea noului grup politic în Parlamentul European.

În afară de AfD, grupul „Europa Națiunilor Suverane” include partide mici din Bulgaria, Cehia, Franța, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria, având în total 28 de membri, dintre care 14 sunt membri ai AfD.

Fragmentarea partidelor de extremă dreaptă, suveraniste și eurofobe din Parlamentul European este evidentă prin existența a încă două grupuri europarlamentare de această orientare: „Patrioți pentru Europa” (84 de membri) și „Conservatorii și Reformiștii Europeni” (ECR, 78 de membri).

Pentru a forma un grup politic în Parlamentul European, sunt necesari minimum 23 de eurodeputați din cel puțin un sfert din statele membre UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE