Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj The Post: Harris și Trump, la egalitate în șapte state cheie cu două săptămâni înaintea alegerilor

Cu două săptămâni de campanie rămase până la alegerile din 2024, vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump sunt aproape la egalitate în cele șapte state-cheie (swing states), așa cum arată un sondaj realizat de Washington Post-Schar School, pe un eșantion de peste 5.000 de alegători.

Potrivit sondajului, 47% dintre aceștia afirmă că o vor sprijini cu siguranță sau probabil pe Harris, în timp ce 47% afirmă că îl vor sprijini cu siguranță sau probabil pe Trump.

Sprijinul lui Trump a scăzut cu un procent față de situația din primăvară în șase state-cheie, iar sprijinul pentru Harris este mai solid față de sprijinul pentru Joe Biden, care era atunci candidat.

Aproximativ trei sferturi dintre alegătorii din statele-cheie spun că vor vota cu siguranță pentru Harris sau Trump (74%). Această cifră este în creștere față de 58% care s-au angajat în favoarea lui Biden sau a lui Trump în primăvara acestui an.

Femeile tind să voteze mai mult cu Harris (53%), față de Trump (44%), dar bărbații tind să voteze cu Trump (50%), față de Harris (43%). În plus, alegătorii din statele-cheie au încredere în Trump atunci când vine vorba despre rezolvarea problemelor economice, a criminalității și a imigrației. Totuși, alegătorii din aceste state au mai multă încredere în Harris în ceea ce privește problemele precum asistența medicală, avortul, rasismul și schimbările climatice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE