Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj NYT / Siena College: Kamala Harris și Donald Trump, la egalitate în două state cheie

Vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald J. Trump se află la egalitate în două state cheie - Michigan și Wisconsin, potrivit noilor sondaje realizate de The New York Times și Siena College.

Datele arată că avantajul de care se bucura Harris la începutul lunii august a fost ușor redus de Donald Trump, în contextul în care economia rămâne cea mai importantă problemă pentru alegători.

Cu mai puțin de 40 de zile înainte de data alegerilor, cei doi se află practic la egalitate în Michigan, Harris primind 48% din sprijinul alegătorilor potențiali, iar Trump 47%. În Wisconsin, un stat în care adesea este supraestimat sprijinul pentru democrați, Harris are 49%, în timp ce Trump are 47%.

Sondajele au arătat, de asemenea, că Harris are un avans de nouă puncte procentuale față de Trump în al doilea district al Congresului din Nebraska, al cărui singur vot electoral ar putea fi decisiv în Colegiul Electoral. Într-un scenariu posibil, districtul i-ar putea oferi lui Harris exact 270 de voturi electorale de care ar avea nevoie pentru a câștiga alegerile dacă ar obține Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, iar Trump ar cuceri câmpurile de luptă din Sun Belt, unde sondajele Times/Siena arată că este în avantaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE