Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șef britanic din turism, despre cei care vin la plajă: „Turiști afurisiți și termite nenorocite”

Șeful turismului din Cornwall, Marea Britanie a criticat turiștii care nu respectă localnicii din regiunea de coastă, potrivit euronews.com.

Comitatul este o destinație populară de vacanță, cu milioane de vizitatori în fiecare an, însă, potrivit lui Malcolm Bell, directorul executiv al Visit Cornwall, unii dintre acești turişti sunt „termite nenorocite”.

„La un nivel ai prieteni, apoi ai oaspeți, apoi ai turiști, apoi ai turiști afurisiți, apoi ai termite nenorocite. Puteți să mă citați. Provocarea pe care o avem este să aducem prietenii, oaspeți și turiști, apoi să încercăm să schimbăm nenorociții de turiști, dar să uităm de oamenii incomozi”, a spus Bell într-un interviu acordat organizației locale de știri Cornwall Live.

Bell a criticat turiștii care au venit în Cornwall, doar pentru că restricțiile instituite din cauza pandemiei de Covid-19 i-au împiedicat să plece în străinătate.

Comitatul este o destinație populară de vacanță, cu milioane de vizitatori în fiecare an

„În anii 1970, oamenii erau în Cornwall pentru că nu își puteau permite o vacanță adecvată și erau multe greutăți pe umerii lor, iar asta am simțit din nou în acei doi ani”, a mai spus Malcolm Bell.

Bell susține inițiativa de a se impune înregistrarea obligatorie pentru persoanele care doresc să-și închirieze proprietățile.

„Ceea ce vreau să spun este că există foarte, foarte puțini vizitatori cărora nu le place, nu iubesc și nu le pasă de Cornwall și ei sunt cei care îi enervează pe localnici și nu arată respect. Ideea pe care am insistat a fost că rolul unei comisii turistice trebuie să fie să-și vizeze marketingul și să-i invite pe cei care ne vor aprecia și ni se vor alătura în aprecierea față de Cornwall”, a mai spus el.

Cornwall este renumit pentru apele turcoaz și satele fermecătoare.

În lunile de vară, zona este cunoscută și pentru traficul intens și supraaglomerare, pentru că aproximativ patru milioane de turiști vizitează Cornwall în fiecare an, în timp ce numărul localnicilor este de 560.000.

Economia locală depinde în mare măsură de turism, dar unii localnici s-au săturat de afluxul de vizitatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE