Sute de mașini blocate în nămeți, bolnavi duși la spital cu șenilatele și zeci de localități izolate. Sunt urmările episodului de iarnă severă din estul și sud-estul țării. Din cauza viscolului și a zăpezii încă sunt închise zeci de drumuri naționale și județene din Buzău, Vrancea și Brăila. Cea mai gravă situație a fost pe DN2-E85, între Buzău și Râmnicu Sărat, unde zeci de mașini au rămas blocate în nămeți. În toate zonele afectate, au intrevenit pompierii, jandarmii și militarii.
În Râmnicu Sărat, județul Buzău, nu s-a mai putut circula din cauza nămeților.
Gheorghe Colăcel, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene: „Acționăm în continuare în sistem intergat cu toate forțele MAI, MAPN si administratorii Drumului Public pentru degajarea traficului rutier și misiunile de salvare. Până la acest moment nu au fost înregistrate accidente de circulație cu persoane rănite.”
Mașini blocate în zăpadă
Zeci de mașini au trămas blocate pe DN2 - E85. În jur de 100 de jandarmi au deszăpezit aproape 100 de mașini și tiruri. Jandarmii i-au ajutat pe șoferi cu ceai cald, apă și mâncare.
Și 50 de militari din Buzău au ajutat la deszăpezirea mașinilor rămase blocate.
Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău: „Eu fac recomandare tutuor buzoienilor să își anuleze orice deplasare în următoarele 24 de ore care nu este urgentă.”
Duși la spital cu șenilata
Tot în județul Buzău, două gravide au fost duse la spital de pompieri. Aceștia au ajutat și o persoană care avea nevoie urgentă de dializă.
Și în Vrancea, unde este stare de alertă, două femei însărcinate din comune diferite au fost preluate și transportate la spital tot cu șenilata din cauza nămeților. Și, la fel ca în Buzău, și aici au fost salvate la timp trei persoane care aveau nevoie de dializă.
Totul după ce drumurile au devenit impracticabile, precum cel din comuna Slobozia Ciorăști.
Și echipa de volei feminin CSO Voluntari a fost prinsă între nămeți pe DN2. Sportivele au petrecut opt ore în zăpadă.
Copaci doborâți pe carosabil
În județul Brăila, o mașină de mare tonaj a derapat. Iar în Prahova și Argeș, mai mulți copaci au fost doborâți sub greutate zăpezii și au căzut pe carosabil. Așa cum s-a întâmplat, de pildă, pe Transfăgărășan.
În tată țara, au fost aproape 70 de arbori prăbușiți, patru stâlpi și mai multe elemente de construcție căzute. Cele mai multe intrevenții au fost în București, unde aproape 40 de mașini au fost avariate.
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, unele curse pot avea întârziei la decolare și de 30 de minute din cauza operațiunilor de pregătire a aeronavelor în condiții de siguranță, anunță reprezentanții aeroportului.