Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România - Liechtenstein 0-0, în ultimul amical înainte de Euro 2024

După 0-0 cu Bulgaria, România a întâlnit Liechtenstein în ultimul meci de pregătire înainte de Euro 2024. Partida s-a jucat pe stadionul Steaua, acolo unde s-a disputat și cea cu bulgarii.

Selecționerul României a început partida cu zece jucători schimbați față de meciul cu Bulgaria, din urmă cu trei zile. Doar Radu Drăgușin a fost păstrat în "primul 11".

George Pușcaș a ratat prima ocazie bună a "Tricolorilor", în minutul 12, când șutul său a fost blocat de fundași, iar peste două minute, portarul s-a opus excelent la execuția lui Cicâldău. În minutul 31, Ianis Hagi a ratat o ocazie uriașă, când a trimis cu capul, din câțiva metri, dar portarul a avut o paradă incredibilă. În debutul părții secunde, același Hagi a șutat superb, dar nu l-a putut bate nici acum pe Buchel.

Pe final, România a forțat, conștiemtă cu o remiză cu modesta Liechtenstein nu e deloc onorabil, chiar dacă e un meci amical. Astfel, Mihăilă a șutat bine, dar Buchel a parat din nou. Peste un minut, același portar a prins mingea centrată de Drăguș pentru Pușcaș. Nici șutul de la distanță trimis de Stanciu și nici voleul lui Dennis Man nu l-au învins pe Buchel.

România - Liechtenstein s-a încheiat așa cum a început, un 0-0 slab, mai ales că vine împotriva unei echipe aflate pe locul 202 în lume. De cealaltă parte "Tricolorii" sunt pe 46.

Astfel, România termină cu două remize albe în jocurile de pregătire, ultimele înainte de Euro 2024, care începe pe 14 iunie. România debutează pe 17 iunie, cu Ucraina, într-o grupă din care mai fac parte Belgia și Slovacia.

Când joacă România la EURO 2024

România a fost repartizată în grupa E la EURO 2024, cu Belgia, Slovacia și Ucraina.

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (pe Alianz Arena, din Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: România - Belgia (pe Rhein Energie Stadion, din Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: România - Slovacia (pe Waldastadion, din Frankfurt)

Vezi programul complet de la EURO 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE