Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România - Bulgaria 0-0, înainte de EURO 2024

România a remizat cu Bulgaria, scor 0-0, în penultimul meci amical jucat înainte de Euro 2024. Pe stadionul din Ghencea, Răzvan Marin a avut prima oportunitate, în minutul 3, dar portarul bulgar a fost la post.

România - Bulgaria 0-0

Cele mai mari ocazii din prima repriză i-au aparținut lui Drăguș. Mai întâi, atacantul a driblat și portarul, dar a ratat, iar apoi tras pe lângă poartă tot din poziție unu-la-unu cu Dyulgerov.

Repriza secundă a început cu un penalty primit de România, după ce Stanciu a fost faultat în careu. Numai că Dennis Man a șutat telefonat de la punctul cu var, iar portarul a apărat.

Bulgarii au avut prima ocazia în minutul 52, dar Niță a apărat. Apoi în minutul 85, Minchev l-a mai pus o dată la încercare pe portarul român.

Astfel, amicalul România - Bulgaria s-a încheiat 0-0, ceea ce a însemnat a patra remiză dintre cele două echipe. La meciurile directe, România are 4 victorii, iar Bulgarii au trei.

Următorul meci amical al României este pe 7 iunie, cu Lichtenstein, ultimul înainte de Euro 2024, care începe pe 14 iunie.


Știrea inițială:

România - Bulgaria, amical înainte de Euro 2024

Calificată la Campionatul European de Fotbal din Germania, România joacă două meciuri amicale (cel cu Bulgaria și apoi cu Liechtenstein, pe 7 iunie) pentru a putea definitiva lotul pentru turneul final. De cealaltă parte, Bulgaria nu s-a calificat la EURO 2024, terminând grupa de calificare pe ultimul loc, după Ungaria, Serbia, Muntenegru și Lituania.

Echipa națională a mai jucat, în luna martie, două amicale: cu Columbia (terminat 3-2 pentru sud-americani) și cu Irlanda de Nord (terminat la egalitate, 1-1).

Bilete la meciul România - Bulgaria

Bilete la meciul România - Bulgaria mai pot fi procurate de pe site-ul bilete.frf.ro, la următoarele prețuri:

  • Peluze - 35 de lei;
  • Tribune - 60 de lei;
  • Zona VIP - 400 de lei.

Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în Family Zone, sectoarele dedicate familiilor atât la tribuna 1, cât și la tribuna 2.

Bilete se pot lua și de la casele de bilete de la stadionul Steaua, deschise azi în intervalul 12:00 - 21:30.

Lotul preliminar al României la EURO 2024

Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat o listă preliminară de 28 de jucători pentru EURO 2024. Sunt jucătorii care au fost selecționați pentru ultimele două meciuri de pregătire, cu Bulgaria și Liechtenstein, înainte de turnul final din Germania.

Selecționerul va anunța pe 7 iunie lotul României pentru EURO 2024.

  • Portari: Florin Niță (Gaziantep ), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Sava (CFR Cluj);
  • Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham), Bogdan Racovițan (Rakow), Adrian Rus (Pafos), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova);
  • Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep), Marius Marin (Pisa), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Șut (FCSB), Darius Oalru (FCSB), Constantin Grameni (Farul Constanța), Dennis Man (Parma), Valentin Mihălilă (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alaves), Florinel Coman (FCSB);
  • Atacanți: Denis Drăguș (Gaziantep), George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Selecționerul României a prefațat amicalul cu Bulgaria

Selecționerul Edward Iordănescu spune că echipa trebuie să trateze cu seriozitate maximă meciul de marți cu Bulgaria.

Edward Iordănescu: "Trebuie să tratăm cu seriozitatea maximă, pentru că avem o Bulgarie foarte motivată. Sunt foarte mulţi ani de când nu am mai reuşit să câştigăm împotriva Bulgariei. E o echipă în perioada de tranziţie, de reconstrucţie, dar uitaţi-vă pe ultimele rezultate. Au schimbat antrenorul şi apoi au produs un 2-2, cu Ungaria, apoi un 2-2 cu Serbia. Deci un test care ne va provoca, dar asta ne-am dorit, sper să răspundem cu eficienţă."

Ce meciuri amicale au adversarele României

Belgia, Slovacia și Ucraina vor juca de asemenea meciuri amicale în luna iunie, în vederea pregătirii pentru EURO 2024.

Belgia:

  • Belgia – Muntenegru, miercuri 5 iunie, ora 21:30
  • Belgia – Luxemburg, sâmbătă 8 iunie, ora 21:00

Ucraina:

  • Germania – Ucraina, luni 3 iunie (scor 0-0)
  • Polonia – Ucraina, vineri 7 iunie, ora 21:45
  • Moldova – Ucraina, marți 11 iunie, ora 19:00

Slovacia:

  • Slovacia – San Marino, miercuri 5 iunie, ora 19:00
  • Slovacia – Țara Galilor, duminică 9 iunie, ora 21:45

Când joacă România la EURO 2024

România a fost repartizată în grupa E la EURO 2024, cu Belgia, Slovacia și Ucraina.

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (pe Alianz Arena, din Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: România - Belgia (pe Rhein Energie Stadion, din Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: România - Slovacia (pe Waldastadion, din Frankfurt)

Vezi programul complet de la EURO 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE